Kaybolan veriler için profesyonel kurtarma

"Silinen verileri nasıl geri getiririm?" diye düşünmeyin: Profesyonel kurtarma ayağınıza geliyor...

Veri kurtarma uzmanı!

Bugüne kadar bilgisayarı çökmemiş, önemli bir bilgisini kaybetmemiş kullanıcı yoktur. Bilgisayarın başımıza açtığı bu kısa süreli problemlerin dışında asıl tehlike bilgisayarını kötü amaçlı kullanan kişilerden geliyor.

Çalıştığı şirketin bilgilerini karşı firmaya satan çalışanlar, sevmediği bir şirketin veri tabanını silen bilgisayar korsanları ya da MSN ve Facebook gibi ortamları suiistimal eden kişiler, artık duyduğumuzda bizleri şaşırtmayan, günlük hayatımızın birer parçası oldular. Bilgilerin dijital ortamda tutulmaya başlamasıyla suç da dijitalleşti. Günümüzde suçların %85'i dijital ortamlarda veya dijital ortamlar kullanılarak işleniyor...

İşte bu noktada devreye "Adli Bilişim" firmaları giriyor. Herhangi bir veri kurtarma şirketinden farklı olarak veri analizi de yapan NanoForensic hem kaybolan, çalınan, silinen bilgileri bulabiliyor, hem de suçun kim tarafından işlendiğini dünyada kabul edilen standartlar ile belirliyor. Ayrıca şirket yine pek duyulmamış bir alanda daha hizmet veriyor: Güvenli veri silme.

Kurum ya da bireylerin ellerinden çıkaracağı bilgisayar veya mobil cihazlarda kendilerine ait, daha sonra kötü niyetli kişiler tarafından kullanılabilecek herhangi bir veri kalmaması için cihazlar " güvenli veri silme" yöntemi ile temizleniyor. Böylelikle son zamanlarda yine sık sık yaşadığımız eski telefonlarda bulunan görüntülerin kullanılması, eski bir dosyadan şirketin gizli bilgilerine ulaşılması gibi durumların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Ayrıntılı bilgi almak için 0212 212 62 66 numaralı telefonu aramanız yeterli...

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları