Kayıp iPhone'da şok gelişme!

Gizmodo yeni iPhone'u ele geçirip ballandıra ballandıra yayınlarken başına gelecekleri bilseydi...

Kayıp iPhone'da şok gelişme!

Kayıp iPhone 4G prototipinin ortaya çıkması ve Gizmodo tarafından herkese parça pinçik edilip gösterilmesi gündemi uzun süre meşgul etmişti. Apple'ın daha önce de medyaya sızan ürünleri olmuştu ama bu seferki olay büyük fırtınalar koparttı. Bütün bu olay akışının yasa dışı olduğunu düşünürsek, Apple'ın telefonun Gizmodo'ya nasıl ulaştığını ve olayların hukuki boyutunu herkes merak ediyor.

Apple, olayın hemen ardından Santa Clara County yerel polisine olayı bildirdi ve olayın "bilgisayar suçları birimi"ne iletildiği Apple'a aktarıldı. Yani Gizmodo'ya büyük ün getiren bu olay artık polisiye bir olay oldu çıktı.

Ve yaşanan son gelişmeler, Gizmodo'nun başının giderek derde girdiğini ispatlar nitelikte. iPhone haberlerinin ve incelemesinin editörü Jason Chen'in geçtiğimiz Cuma günü çok ciddi bir gelişme ile karşı karşıya kaldığı ortaya çıktı. Chen evde yokken polis Chen'in evine baskın düzenledi ve 4 bilgisayar ile 2 sunucuya el konuldu. Polis, arama ve el koymaların arama emri ile, yasalara uygun biçimde yapıldığını açıkladı.

Peki ama Gizmodo bu işe ne diyor?

Peki ama Gizmodo bu işe ne diyor?

Gizmodo ise, arama emrine rağmen, bilgisayarlara el konulmasının yasal olmadığını iddia ediyor. Gizmodo'nun sahibi Gawker Media'nın Genel Müdürü Gaby Darbyshire, yaptığı açıklamada, iPhone olayında kendilerinin hiçbir suçu olmadığını söyleyerek, arama ve el koymaları eleştirdi, polisi yasal olmayan bir iş yapmakla, ciddi biçimde suçladı.

Peki ya sonuç? Şimdilik ortaya çıkan net bir şey yok. Ama öyle görünüyor ki, Gizmondo'nun ballandıra ballandıra yaptığı haberler yakın gelecekte başına çok fazla iş açabilir...

Okuyucu Yorumları