Apple'ın tarihe geçen sızıntıları!

Barda unutulan iPhone'u Apple'ın ilk vukuatı mı sanıyorsunuz? İşte daha önce yaşanan Apple sızmaları

Apple'ın meşhur sızıntıları!

Apple sırlarını koruma konusunda başarılı sayılabilecek bir firma. Her şeyden önce verdiği sert tepkiler, Apple ürünlerini önceden keşfedenleri korkutuyor.

Yumuşak yüzünün altında aslında oldukça sert bir şirket yatıyor ve ürünlerinin haberlerini, kendisi açıklamadan duyuranlara karşı davalar açıyor.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan kayıp iPhone davasında henüz sert bir tepki görmedik. Belki de Apple anlayış değiştirmiştir ama henüz durum kesinleşmedi.

Gelin dana önceden olan sızıntılara ve Apple'ın bunlara karşılık yaptıklarına göz atalım...

İşte meşhur sızıntılar...

İşte meşhur sızıntılar...
Sızan bilgiler gerçekti

2000 yılında bir Apple çalışanının sızdırdığı detaylar olay oldu.

GeoCities ve Apple hayran siteleri üzerinde paylaştığı detaylar Apple'ı deliye çevirmişti. Yeni PowerMac ve iBook bilgisayarlar hakkında gerçek bilgileri gören Apple direkt dava açtı.

Davayı açtıktan sonra Worker Bee yani işçi arı lakaplı çalışanının gerçek kimliğini keşfetti. Juan Gutierrez isimli köstebek aslında bir çalışan değil eski bir stajyerdi. Ancak mesele şirket ve eski stajyer arasında mahkeme salonunun dışında gizlice halledildi.

Aynı yılın yaz aylarında küp şeklindeki Mac modeli sızdı. Şirket hemen bu görsellerin ve yazıların indirilmesi için uyarıda bulundu. Görseller ve yazılar ortadan kalktıktan sonra da yeni küp şeklindeki Mac'ini G4 Cube'upiyasaya sürdü.

Kapanan bir haber sitesi...

Kapanan bir haber sitesi...
iPod Nano da sızmıştı

Aradan 4 sene geçtiğinde en meşhur Apple sızıntı olaylarından birisi gerçekleşti. Steve Jobs'un tanıtacağı 499 dolarlık klavye ve faresi olmayan Mac modeli ile ilgili haber yayınlandı.

Apple bu haberi yayınlayan Think Secret'in sahibine gerçek ismini bile öğrenmeden dava açtı. 3 yıl içerisinde karşılıklı anlaşmaya varıldı. Anlaşmanın bir parçası sitenin kapatılması oldu ve bu olay internet basınının ve okurların hafızalarına kazındı.

2007 Yılında iPod Nano'nun kare modelinin fotoğrafları sızdı. Yayınlayan siteye hemen kanuni uyarı yollayan Apple, bunları yayından kaldırttı. Daha sonra yeni iPod Nano'yu tanıttı.

Yıl 2010 ve bir Apple çalışanı gizli iPhone 4G prototiplerinden birisini barda kaybetti. Kaybolan cep telefonu internet basının eline geçti ve parçalanarak incelendi. Apple şimdilik sadece telefonunu geri istedi. Bundan sonra neler olarak herkes merakla bekliyor.

Okuyucu Yorumları