Kendi Chromecast'inizi yapmanın bedava yolu!

Chromecast ucuz olabilir ama Türkiye'de satılmıyor. O zaman gelin, kendi Chromecast'imizi yapalım!

Kendi Chromecast'inizi yapın!

Chromecast, 35 dolarlık harika bir cihaz olabilir ancak şu an Türkiye'de satılmıyor. Dolayısıyla bu uygun fiyat, çoğumuz için önem taşımıyor. Ancak üzülmeyin, Google Play'deki CheapCast adındaki ücretsiz uygulama ile Android'li cihazınızın Chromecast gibi davranmasını sağlayabilirsiniz.

Arka planda çalışan Cheapcast, diğer Android'li cihazların YouTube videolarını ona gönderebilmelerine izin veriyor. Uygulama henüz beta aşamasında olduğundan Netflix gibi akış uygulamaları, Chrome sekmelerini TV'ye aktarma gibi işlevleri henüz desteklemiyor; ancak bizce bolca potansiyeli var.

micro-HDMI veya bir micro USB'den HDMI'a dönüştüren MHL adaptörüne sahipseniz, Android'li cihazınızı kolayca televizyonunuza bağlayabilir ve tam bir Chromecast deneyimi yaşayabilirsiniz. Kullanmadığınız bir Android'li cebiniz veya tabletiniz varsa, onu bu iş için TV'nizin yanına yerleştirebilir ve telefonunuzla yönetebildiğiniz bir medya cihazı haline getirebilirsiniz.

Cheapcast ile yapabileceklerinizi öğrenmek için sonraki sayfamıza tıklamanız yeterli.

Kurulum ve YouTube videolarını çalma

Kurulum ve YouTube videolarını çalma

Kurulum

Cheapcast'i kurmak için bu Google Play Store bağlantısını takip edin ve ücretsiz uygulamayı indirin. Uygulama, Android 2.2 ve üzerinde çalışıyor, yani Gingerbread'li cihazınızda bile onu çalıştırabilirsiniz.

Uygulamayı çalıştırdığınızda ilk tercihlerinizi yaptıktan sonra sağ üstteki üçgen simgesine dokunun. Cheapcast'in devreye girdiğine dair bir mesaj alacaksınız. Anroid 4.1 ve üzerinde Cheapcast hizmetini uyarı merkezinden açıp kapayabilirsiniz.

YouTube videolarını çalma

Cheapcast şu an Chrome sekmelerini ekrana yansıtamıyor. Ancak YouTube videolarını oynatmanız mümkün. Aslında Play Music'i de kullanmak mümkün, ancak bu hizmet henüz Türkiye'de çalışmıyor.

Cheapcast'siz, akış yapacağınız cebinizi elinize alıp YouTube'u açın ve Cheapcast'li cihazınızla aynı Wi-Fi ağında bulunduğunuzdan emin olun. Şimdi izlemek istediğiniz bir video bulun. Sağ üstte bir TV üzerinde WiFi simgesinin yer aldığı bir sembol göreceksiniz; bu düğme videoları farklı cihazlara aktarmak için kullanılıyor. Bu düğmeye dokunduğunzda videoyu gönderebileceğiniz cihazların bir listesi ekrana gelecek. Cheapcast'i kurarken ona verdiğiniz ismi bu listeden bulun ve seçin.

Video çalarken onu sol yukarıdaki ok tuşuna basarak küçültebilirsiniz. Bu, videoyu sağ alt tarafta küçük bir kutucuk içerisine küçültecektir. Bu sırada farklı videolar aramaya devam edebilirsiniz. Bu faydalı işlev, YouTube'un en son sürümünde ortaya çıkmıştı.

Videolar arasında gezinirken onları hemen oynatabilir veya "TV kuyruğuna" ekleyebilirsiniz. Uyarı çubuğunda gösterilen düğmeler sayesinde farklı bir uygulamadayken bile video kuyruğunuz içerisinde dolaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları