Bir "kertenkele" daha yakalandı...

Microsoft ve Sony'yi çok zor durumlara düşüren hacker grubunun bir üyesi daha, yakayı ele verdi!

Yeni bir "kertenkele" daha...

Noel döneminde Microsoft'un Xbox Live ve Sony'nin PlayStation Network ağlarına gerçekleştirilen DDoS saldırılarının araştırılması dahilinde, geçtiğimiz ay gerçekleştirilen bir tutuklamanın ardından, Britanyalı bir kişi daha geçtiğimiz gün tutuklandı.

18 yaşındaki bu kişinin, saldırının arkasında yer aldığı düşünülen "Lizard Squad"ın bir üyesi olduğu düşünülmekte ve Birleşik Krallık'ın Siber Suçlar ekibi tarafından Southport'ta tutuklandı. Ayrıca bu gencin evinde bulunan "bazı elektronik ve dijital cihazlara" da polis tarafından inceleme amaçlı el koyuldu.

Tutuklamanın sebepleri arasında ise "bilgisayar materyallerine izinsiz erişim," "daha fazla suçta kullanmak amacı ile izinsiz erişim" şüphesi gibi suçlamalar bulunmakta. Ayrıca, sahte ihbarlar ile bir kişinin evine silahlı güçlerin müdahale etmesine (genellikle terör ile alakalı ihbarlar ile) sebep olmak şeklinde bir tanıma sahip olan "swatting" de suçlamaların arasında yer alıyor.

Lizard Squad üzerine gerçekleştirilen incelemeler ise, şu anda Birleşik Krallık siber ekipleri ve ABD'den FBI ekipleri arasında ortaklaşa bir çalışma şeklinde devam ediyor. SEROCU Siber Suçlar Ekibi'nin lideri Craig Jones, bu çalışmayı "uluslararası sınırları dinlemeyen suçların araştırılmasında ortak çalışmaların güzel bir örneği" olarak tanımlamakta.

Anca Jones, araştırmanın henüz başlarında olduklarını ve FBI ile yakın bir şekilde çalışmaya devam ederek bu suçları gerçekleştirenleri bulacaklarını söylüyor...

Okuyucu Yorumları