KickassTorrents'in Sahibi Köşeye Sıkıştı!

Torrent devi Kickass Torrents'in sahibi, ABD hükumeti ile adeta köşe kapmaca oynuyor...

Torrent devinin sahibi, köşeye sıkıştı!

KickassTorrents'in sahibi olduğu iddia edilen Artem Vaulin, uzun bir zamandır Polonya'nın suçlu iadesi baskısıyla mücadele içindeydi. Şimdiyse Vaulin, Illinois Bölge Mahkemesi'ne sunulan belgelere göre ABD'ye gönüllü olarak teslim olmayı düşünüyor. Bu yüzden de, iadesinin geciktirilmesi gerektiğini savunuyor.

Geçtiğimiz hafta, Vaulin'in mahkemeye sunduğu savunmasında şunlar yazıyordu: "Vaulin ve Birleşik Devletler'deki avukatı yakın zamanda hükumet ile iletişime geçerek tarafların bir çözüme varıp varamayacağını tartıştılar ya da en azından bazı önemli sorunların giderilmesi için çalıştılar. Özellikle Vaulin eğer ABD yetkililerine teslim olmaya karar verirse, cezasının kanunlara uygun şekilde karar verilmesi ve/veya belli bir miktar tazminat üzerinde anlaşılması ihtimal dahilinde olup olmadığı görüşüldü."

Şimdilik Vaulin'in teslim olma durumunda nasıl şartlar ile karşılanacağı bilinmiyor. Megaupload'ın sahibi Kim Dotcom buna benzer bir durumda ABD hükumetiyle anlaşmaya varamamıştı. ABD'nin KickassTorrent sahibini yakalamaya çok yakın olduğunu düşünürsek, hükumetin anlaşmayı kabul etmeyeceğini tahmin edebiliriz.

Vaulin'in yakalanma çabası başarılı olursa ABD hükumetinin bundan çok memnun olacağı kesin. Çünkü KickassTorrents halka açık olan en büyük torrent paylaşım sitelerinen biri. Site, Ağustos 2015 tarihimde her gün 1 milyon ziyaretçi alıyordu.

Okuyucu Yorumları