Kim Dotcom, ABD'ye iade edilebilir

Megaupload'un kurucusu Kim Dotcom, bugüne kadar hiç almadığı kadar kötü bir haberle karşı karşıya!

Kim Dotcom'a büyük şok!

Kim Dotcom'un macerası kaldığı yerden devam ediyor. Dotcom, 2005 yılında film, TV şovları, resim ve şarkı paylaşmak için milyonlarca insan tarafından kullanılan Megaupload.com web sitesini kurmuştu. Amerikalı yetkililer Dotcom'un film ve plak şirketlerini 500 milyon dolarlık zarara uğrattığına inanıyor.

2010 yılından bu yana Yeni Zelanda'nın Auckland şehrinde yaşayan Dotcom'u zor günler bekliyor gibi görünüyor. Yeni Zelanda'dan yargıç Nevin Dawson, internet girişimcisinin ABD'ye iadesinin uygun olduğuna karar verdi. Mahkeme kararı Dotcom'un diğer üç iş ortağı Mathias Ortmann, Bram van der Kolk ve Finn Batato'yu da kapsıyor.

2012 yılı Ocak ayında ABD'li yetkililer Megaupload'u kapatırken, Dotcom'u telif hakkı ihlali, şantaj ve kara para aklamayla suçlamışlardı. Yeni Zelanda polisi FBI'ın isteği üzerine Dotcom'un evine baskın düzenlemiş ve aynı yıl ABD hükümeti tarafından iade süreci başlatılmıştı. Ancak Dotcom ve ortakları tutuklansa da kefaletle serbest kalmayı başarmışlardı.

Karardan sonra Twitter üzerinden açıklama yapan Dotcom "Desteğiniz için teşekkür ederim. Kavgam devam ediyor. Tatilin tadını çıkarın. Çocuklarımla birlikte olmaktan mutluyum. Teliften daha önemli şeyler var" dedi.

Dotcom'un hukuk ekibinden Ira Rothken kararın yanlış olduğunu savunurken, mahkemenin kararını temyize götürdüklerini ve süreci takip edeceklerini ifade etti.

Okuyucu Yorumları