Klavyede yazmayı zorlaştıran garip iOS 17 hatasına garip çözüm

Kullanıcıların klavye ile yazı yazmasını zorlaştıran garip bir iOS 17 hatası, giderek daha fazla sıkıntı yaratıyor. Ve bu hatanın çözümü de, en az hatanın kendisi kadar garip görünüyor.

Bu iOS 17 sorununun çözümü, en az sorunun kendisi kadar garip

Uzun süredir devam eden bir iOS 17 hatası, iPhone’un büyük 2023 güncellemesinin ilk gününden beri kullanıcıları rahatsız etmeye devam ediyor. MacRumors’un tespit ettiği üzere, giderek artan sayıda iPhone kullanıcısı, Apple Topluluk forumları ve Reddit üzerinden, ister birinci taraf ister üçüncü taraf uygulamalarda olsun bir uygulamada mesaj yazarken oradan atıldıklarını ve kendilerini yeni bir uygulamada bulduklarını bildiriyor.

Bu tuhaf iOS 17 hatası, son iOS 17.1.2 sürümü de dahil olmak üzere mevcut tüm sistem sürümlerinde görülebiliyor. Şu anda beta sürümünde olan iOS 17.2'nin bu can sıkıcı sorunu çözüp çözmediği belli değil, ancak büyük olasılıkla çözülmediği tahmin ediliyor.

Bir ay önce iOS Reddit forumunda bir kullanıcı, “İster iMessage ister web sitesi olsun fark etmiyor, herhangi bir şey yazdığım sırada, sanki ekranımın alt kısmını kaydırmışım gibi periyodik olarak uygulama değiştiriciyi etkinleştiriyor. Hiçbir şeyi kaydırmıyorum, yalnızca normal mesajlaşma veya ekran klavyesi tıklamalarını yapıyorum” yazmıştı.

Bu iOS 17 hatasıyla ilgili ilginç olan şey, yeni sürümlerin sorunu çözmemesi ve hatta sorunun daha fazla iPhone sahibine yayılmaya devam etmesi. Bununla birlikte, ortak hiçbir yanı yokmuş gibi görünen geçici bir çözüm, bu hatanın oluşmasını engelleyebilir.

iOS 17'de uygulamaları değiştiren iPhone yazma hatasını düzeltmek için, ne kadar garip olsa da, Erişilebilirlik altındaki Ulaşılabilirlik seçeneğini kapatmak en iyi çözüm olabilir. Bu özellik ilk olarak iPhone 6 ile kullanıma sunulmuştu ve görüntüyü ekranın yarısına kadar indirerek kullanıcıların ekranın üst kısmına ulaşmalarına yardımcı olmayı hedefliyordu.

Bu özelliği kullanmak için Touch ID’li iPhone modellerinde Ana Ekran Düğmesine iki kez dokunmanız (basmanız değil) yeterli, Face ID'li iPhone modellerinde ise parmağınızı ekranın alt kısımdan itibaren aşağı kaydırmanız gerekiyor.

Bu özelliği kapatmak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

  • iPhone’unuzda Ayarlar uygulamasını açın;
  • Erişilebilirlik’e dokunun;
  • FİZİKSEL VE DEVİMSEL bölümünde Dokunma’ya dokunun;
  • Ulaşılabilirlik düğmesini kapatın.

Bu kadar kullanışlı bir özelliği kaybetmeniz üzücü olsa da, şimdilik bu klavye hatasını önlemenin tek yolu bu gibi görünüyor.