Klavyeyi dinleyerek yazdıklarınızı öğrenen web sitesi

Sadece bir mikrofonla, mekanik bir klavyede neler yazıldığını tespit etmenin mümkün olduğu ortaya çıktı. İnanmıyorsanız, bu siteye girin ve kendiniz görün...

Klavyeyi dinleyerek yazdıklarınızı öğrenen web sitesi!

Bilgisayar korsanları, bir bilgisayarın klavyesinde yazılanları yakalamak için sayısız yol buldular. Bazıları klavyenin USB kablosuna bir tuş vuruşu kaydeden bir verici eklemek kadar basitken, diğerleri çok daha karmaşık ve tehlikeliydi. Bir tuşa her basıldığında güç hatlarında meydana gelen dalgalanmaları bile algılayacak kadar ileri giden teknikler bulunuyor. Kablosuz klavyeler oldukça güvensiz olduğundan birçok modelde tuş vuruşlarını kolayca yakalamak mümkün.

Ancak, kablosuz radyo sinyallerini ve diğer elektronik kurnazlıkları yerine, mekanik klavye kullanan birinin yazdıklarını dinlemenin çok daha basit bir çözümü olduğu ortaya çıktı. Mekanik klavyelerin sesinin ne kadar yüksek olduğunu özellikle böyle klavyelerle dolu bir ortamda çalışanlar çok iyi bilir.

Georgi Gerganov, bir süredir ne yazıldığını belirlemek için klavye tıkırtılarını çözmekle uğraşıyor. Üstelik bu tuş vuruşlarını tespit etmek için klavyenin bilgisayara bağlı olması bile gerekmiyor. Gerganov’un geçmişteki denemeleri önce eğitim gerektiren bilgisayar modellerine dayanıyordu. Klavye kullanıcısının, içerik bilinmediği zaman yazılanların şifresini çözmek için Gerganov'un yazılımının bir başlangıç ​​noktası olarak kullanacağı, önceden belirlenmiş bir dizi bilinen kelime ve ifadeyi yazması gerekiyordu. Ayrıca, eğitim arasında mikrofonun konumunun sabit kalmasını gerektiriyordu.

Gerganov şimdi, eğitim ihtiyacını ve diğer sınırlamaları tamamen ortadan kaldıran, Keytap3'ü test ediyor. Kullandığı sistem sadece akıllı telefonlarda ve dizüstü bilgisayarlarda yerleşik olarak bulunan mikrofona dayanıyor. Gerganov, “Sistem, tespit edilen tuş vuruşlarını ses benzerliklerine göre gruplandırarak ve ardından metnin varsayılan dilindeki harflerinin sıklığı hakkında istatistiksel bilgileri kullanarak çalışıyor” diyor ve devam ediyor: “Şu anda İngilizce üzerine çalışıyorum. İngilizcedeki bazı harf kombinasyonları diğerlerinden daha sık kullanılıyor ve bu bilgiyle ve çoğumuzun kas hafızası sayesinde sık kullanılan harf gruplarını ne kadar hızlı yazabildiğimizle ilgili bazı eğitimli tahminler yapılabiliyor.

Gerganov'un sistemini test etmek için, web sitesine gitmeniz yeterli. En iyi sonuçları elde etmek için yüksek sesli bir mekanik klavyeye ve İngilizce dilini iyi bir şekilde bilmeniz gerekiyor. Sistem şu anda yüzde 100 hatasız çalışmıyor ama zamanla gelişeceği düşünülüyor. Yine de, başarıyla çıkardığı kelimeler arasında kullanıcı adları, şifreler ve hatta başkalarıyla paylaşmamayı tercih ettiğiniz web sitesi URL'leri bile olabiliyor.