Kod adı "Redwood": Tesla'dan yeni bir model geliyor

Söylentilere göre elektrikli otomobil üreticisi Tesla, "Redwood" kod adlı kompakt bir crossover üzerinde çalışıyor. Eğer söylentiler doğru ise yeni modelin üretimi yakında başlayabilir.

Kod adı "Redwood": Tesla'dan yeni bir model geliyor

İsmi açıklanmayan bazı kaynakların Reuters'e verdiği bilgiye göre Tesla, üretimine Haziran 2025'te başlayacağı "Redwood" kod adlı kompakt bir crossover üzerinde çalışıyor. Şirketin geçen yıl tedarikçilere yeni model için teklif talepleri gönderdiği ve haftalık 10.000 araçlık bir üretim hacmi öngördüğü söyleniyor.

Söylenti, Elon Musk'ın Mayıs 2023 hissedarlar toplantısında Tesla'nın yılda toplam 5 milyon adede kadar satabilecek 2 yeni elektrikli araç modeli üzerinde çalıştığına dair açıklamalarıyla örtüşüyor. Musk söz konusu toplantıda "Hem ürünlerin tasarımı hem de üretim teknikleri sektörde mevcut olan her şeyin çok üstünde" ifadelerini kullanmıştı.

Modelin fiyatı ise en çok merak edilen konu. Tesla bir süredir 25.000 dolarlık bir otomobil vaadinde bulunuyordu. Ancak Musk bu fikirden vazgeçmiş ve daha sonra tüketicilerin yoğun ilgisi nedeniyle yeniden gündeme getirmişti. Ancak Reuters'ın kaynakları 2025 yılında piyasaya sürülecek aracın fiyatından bahsetmedi.

Öte yandan bu haber, Tesla açısından oldukça uygun bir zamanda geldi, zira eleştirmenler son zamanlarda Model 3 ve Y'nin nispeten eskimiş tasarımları nedeniyle şirketi yerden yere vuruyordu. Eğer yeni araçlar Musk'ın açıklamalarına uygun olursa, bu endişeleri gidermeye yardımcı olabilir.