"Konsol savaşlarını PS4 kazanacak!"

PS4 ve Xbox One arasındaki rekabetin kesin galibi hakkında ilk kez bu kadar net bir açıklama geldi!

Kazananı ilan ettiler!

PlayStation 4'ün, ortaya çıktığı andan itibaren Xbox One'a göre çok daha iyi bir satış performansı gösterdiği bilinen bir gerçek. Microsoft'un son zamanlarda aradaki farkı kapatmaya başladığı hakkında raporlar bulunsa da, bazı analistler bu düşünceye katılmıyor.

Strategy Analytics'in en son raporuna göre, konsol savaşlarının galibi Sony'nin PlayStation 4'ü olacak. Firmanın tahminine göre, 2019 yılına kadar 57 milyon adet Xbox One satılmış olacak. Buna karşılık ise, yüzde 40 gibi bir fark ile 80 milyon adet satmış olacak olan PS4, konsol savaşlarının galibi olacak. Tahminlere göre her iki konsol, 2019 yılında yaşam döngülerinin zirvesine ulaşmış olacaklar.

Firmanın yardımcı başkanı ve dijital tüketici konuları baş analisti David Mercer'in söylediğine göre, mobil oyun tehlikesine rağmen, televizyon tabanlı oyun isteği her zaman olduğu gibi, bugün de güçlü durumda. Yıllar içerisinde pek çok kez konsolların günlerinin sınırlı olduğunun söylendiğini hatırlatan Mercer, mobil oyunlar gibi tehditlerin üst kalite TV tabanlı oyunlar için asla tehlike yaratmadığını belirtiyor.

Firmanın tahminlerine göre Nintendo Wii U ise diğer iki konsolun çok gerisinde kalmaya devam edecek. Şu anda yapılan tahminler, Wii U'nun 20 milyondan az sayıda satış gerçekleştireceğini göstermekte ve firma, Nintendo'nun orijinal Wii konsolu ile sadece "şanslı olduğunu" düşünüyor...

Okuyucu Yorumları