Körfez Savaşı'ndan kurtulan efsanevi Game Boy, artık hep durduğu yerde değil

Uzun süredir New York'taki Nitendo mağazasında bulunan ve Körfez Savaşı'ndan kaldığı söylenen efsanevi Game Boy artık yerinde yok. Game Boy'un neden kaldırıldığı belli değil, ancak ne olur ne olmaz diye gelecek nesiller için yüksek çözünürlüklü fotoğraflarını paylaşıyoruz...

Körfez savaşından kurtulan Game Boy, artık yerinde değil

Orijinal Nintendo Game Boy'un bir bombardımandan nasıl sağlam çıktığına dair efsane olmuş bir olayı hiç duydunuz mu? Gerçekten de, yakın zamana kadar New York Rockefeller Center'daki Nintendo Mağazası, Körfez Savaşı sırasında hasar görmüş orijinal bir Game Boy'a ev sahipliği yapıyordu.

Fakat bazı kaynakların Nintendo New York ile yaptığı görüşmeye göre, Körfez Savaşından kalma Game Boy uzun yıllar sergilendikten sonra artık orada değil. VideoGameArt&Tidbits'in haberine göre; bir çalışan, Game Boy'un Nintendo'nun Washington eyaletindeki ABD merkezine iade edildiğini söyledi.

YouTuber Elliot Coll Şubat ayında mağazaya yaptığı bir ziyareti filme almıştı ve burada kamera dışındaki bir ses "şimdilik saklamak için merkeze geri göndermek zorunda kalacağız" diyor. Ancak bu Ocak videosu çekildiğinde Game Boy hala oradaydı.

Geri gelmeme ihtimaline karşı, gelecek nesiller için Körfez Savaşı'ndan kalma Game Boy'un beş özel görüntüsünü ve gerçek hikayesini aşağıda bulacaksınız.

Gerçekten bombardımandan mı çıktı?

Game Boy aslında 90'lı yılların Nintendo Power okuyucularından Stephan Scoggins'e aitti ve Nintendo'nun sahibi olduğu dergiye, karşılığında yeni bir Game Boy alıp alamayacağını sormuştu. O zamanlar, Körfez Savaşı'nda bir hemşire olarak görev yapıyordu, cihazın "Orta Doğu'da görevliyken, savaşta zarar gördüğünü" söylemişti.

Scoggins, verdiği bir röportajda "Olay bombalama değil, çadırın yanmasıydı" demişti. Yakınlarda bir bombalama olduğunu kabul eden Scoggins, Game Boy'un bu hale gelmesinin nedeninin bombalama olmadığının altını özellikle çizmişti. Anma her nedense bu efsanevi Game Boy, yıllar içerisinde "bombardımandan kurtulmuş" olarak tanındı.

Nintendo, bu Game Boy hakkında henüz bir yorum yapmadı. Fakat bombalansın ya da bombalanmasın, müzeye ait olduğu konusunda herkes hemfikir.