Korku serisinin yeni filmi övgü topladı: "En iyilerinden olabilir"

Testere serisinin son filmi Testere 10'un yönetmen koltuğunda Kevin Greutert oturuyor. Görünüşe göre filmle ilgili ilk yorumlar olumlu. Hatta bazı eleştirmenlere göre serinin en iyi devam filmi olabilir.

Korku serisinin yeni filmi övgü topladı: "En iyilerinden olabilir"

İki yabancı, nasıl geldiklerini hatırlamadıkları bir banyoda uyanır... Sonrası oldukça gerilim yüklüdür. Testere filmi 2004 yılında izleyici ile buluştuğunda şaşırtıcı ve ürpertici olay örgüsü ile tüm dikkatleri üzerine çekmişt. Aradan geçen sürede serinin 10. filmi de geldi. Ve görünüşe göre serinin son filmini izleyenler beğenmiş görünüyor. Bazı yorumcular son filmin bunun serideki en iyi filmlerden biri olduğunu söylüyor. Film Türkiye'de 20 Ekim'de vizyona girecek.

TESTERE 10'UN KONUSU NE?

Yönetmenliğini Kevin Greutert'in üstlendiği Testere 10, Jigaw olarak da bilinen John Kramer'in (Tobin Bell), Meksika'daki tıbbi dolandırıcılardan acımasızca intikam almasını konu alıyor. Tanıtıma göre film Jigsaw'un en kişisel oyununun anlatılmamış bölümünü araştırıyor.

"Testere 1" ve "Testere 2" arasındaki zaman diliminde geçen filmin konusu şöyle: Hasta olan John Kramer, kanserini tedavi etmesi umuduyla riskli ve deneysel bir medikal işlem için Meksika'ya gider ancak bütün bu operasyonun en savunmasız olan insanları dolandırmak için bir tuzak olduğunu keşfeder... Yeniden dehşet verici tuzaklar hazırlayacaktır.

İlk yorumlar şöyle:

Fred Topel (UPI): Testere X gerçekten de Kramer'i ana karakter yapan ilk Testere filmi. İlk sekiz filmin itici gücüydü ama onun arka planını daha çok ortaya koyan filmler bile kurbanlarına odaklanıyordu.
Jeff Nelson: Testere X, öncekilerden daha tüyler ürpertici bir seyirlik. Bu serinin zayıf bölümlerine göre kesinlikle bir gelişme, ancak ilk bölümlerin gerilimini yakalayamıyor.
Kaitlyn Booth:(Bleeding Cool): Saw X onuncu film olabilir ama doğru karakterlere ve ekibe odaklanıldığında bu seride bıçakların hala çok keskin olduğunu kanıtlıyor.
Megan Navarro (Bloody Disgusting):Dönüm noktası niteliğindeki 10. bölüm Jigsaw'un tatmin edici ve kanlı dönüşüne işaret ediyor.
Ian Sandwell (Digitay Spy): Testere 10, serinin en güçlü ve en etkili devam filmi
Tessa Smith (Mama's Geeky): İlk filmden bu yana Testere serisinin en iyisi. Sadece tuzaklar acımasız ve gerilim hissedilir değil, aynı zamanda bir şekilde gerçekten işe yarayan duygusal vuruşlar var.