Korkunç yarışma iptal edildi: Çocuklardan istedikleri şeye akıl sır ermiyor...

Yeni Zelanda'da çocuklardan vahşi kedileri avlamalarını isteyen akıl almaz bir yarışma, gelen tepkilerin ardından iptal edildi...

Korkunç yarışma iptal edildi: Çocuklardan istedikleri şeye akıl sır ermiyor...

Yeni Zelanda'da 14 yaşın altındaki çocuklardan vahşi kedileri öldürmelerini isteyen bir av yarışması, Yeni Zelanda Hayvanlara Zulmü Önleme Derneği (SPCA) tarafından sert eleştirilerle karşılandı.

New Zealand Herald’ın bildirdiğine göre, yerel bir okul için para toplamayı amaçlayan North Canterbury Avcılık Yarışması, Haziran ayı sonuna kadar en çok vahşi kedi öldüren çocuğa 250 dolar teklif ediyordu.

Vahşi kedi (İngilizcede Feral) tanımlaması, genellikle insanlarla iletişime girmeyen, saldırgan tavırları olan ve mikroçip takılmamış kedileri tanımlamak için kullanılan bir tanımlama.

Herald tarafından görülen bir açıklamada SPCA, “Organizatörler, kedilerin evcil kedileri tanımlamak için bir mikroçipin varlığı açısından taranacağını, ancak bunun hayvan vurulup öldürüldükten sonra yapılacağını belirtti” dedi. Facebook'ta evcil kediler, sokak kedileri ve vahşi kediler arasındaki farkı görmenin mümkün olmadığını ve insanların evcil hayvanlarını riske attığını eklediler: “Ayrıca çocuklar bu tür olaylarda sıklıkla havalı tüfek kullanmakta, bu da ağrı ve sıkıntı olasılığını artırmakta ve uzun süreli ölüme neden olabilmektedir. Burada, Christchurch'teki SPCA Müfettiş Liderimiz, kedilerin anında ölümle sonuçlanmayan vurulma vakalarının nadir olmadığını söylüyor, bir tanesi daha dün, 17 Nisan'da gerçekleşti.

Yarışmanın organizatörleri ise, tepkilere dayanamayıp yarışmanın iptal edildiğini duyurdular.

Facebook'ta bir açıklamada “Sponsorlarımız ve okul güvenliği ana önceliğimizdir, bu nedenle bu yıl daha fazla tepkiyi önlemek için bu kategoriyi geri çekme kararı alındı. Hayal kırıklığına uğradık ve yerli kuşları ve diğer savunmasız türleri korumakla ilgili bir olaya dahil olmaktan heyecan duyanlardan özür dileriz. Açıklığa kavuşturmak için, tüm avlanma kategorileri için avcılarımızın 1983 tarihli ateşli silahlar yasasına ve sonrasında yapılan değişikliklerin yanı sıra 1999 hayvan refahı yasasına uymaları gerekmektedir” yazdılar.

"Sincap ordusunu yok etme" yarışması

İnsanların, çocukların canlı hayvanları vurarak ortalıkta koşturmasına izin vermeye bugünden daha istekli olduğu geçmiş zamanlarda da benzer yarışmalar yapılmıştır. Dikkat çekici bir olay, Kaliforniya’da çocuklardan dışarı çıkıp “sincap ordusunu yok etmelerini" ve öldürdüklerinin kanıtı olarak kuyruklarını okullarına getirmelerinin istendiği ve bunun da muazzam bir kokuya neden olduğu bir etkinlikte yaşandı.

O yarışmada, bir hafta içinde yaklaşık 100.000 sincap kuyruğunu (ve muhtemelen hayatını) kaybetmişti.