Kraliyet ailesinin bir fotoğrafı daha, dev site tarafından "düzenlenmiş" olarak damgalandı

Galler Prensesi Kate Middleton'ın geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir fotoğraf, büyük tartışmalara yol açmıştı. Ve şimdi, yine prenses tarafından çekilen bir fotoğraf daha, ünlü site tarafından "düzenlenmiş" damgasını yedi.

Kraliyet ailesinin bir fotoğrafı daha "düzenlenmiş" damgası yedi

Görsel sitesi Getty, Galler Prensesi Kate Middleton tarafından çekilen ve 2022’de yayınlanan, Kraliçe II. Elizabeth’in torunları ve torunlarının çocuklarıyla çevrili olduğu bir fotoğrafı dijital olarak değiştirilmiş şeklinde işaretledi.

Bir sözcünün CNN’e söylediğine göre “Getty Images, dağıtılan görselleri gözden geçiriyor ve yayın politikasına uygun olarak, kaynağın görsellerin dijital olarak geliştirilebileceğini önerdiği görsellerin üzerine bir editör notu koyuyor.”

Bu gelişme, Kate Middleton’ın paylaştığı bir fotoğrafı dijital olarak düzenlediğinin ortaya çıktığı yakın tarihli bir tartışmanın hemen ardından geldi. Fotoğrafta, çok yakından bakmadıkça ve her deseni incelemedikçe çoğu insanın muhtemelen fark etmeyeceği 19 değişiklik var. Fotoğraftakilerin kıyafetlerinde birkaç yanlış hizalama, rastgele yüzen izler, klonlanmış saç telleri ve ışık farklılığından dolayı başka bir fotoğraftan yapıştırılmış gibi görünen kafalar tespit edildi. Prenses Kate ya da resmi düzenleyen kişi, bunun mümkün olan en iyi versiyonunu yaratmanın yollarını arıyor olabilir, ancak Getty gibi kurumlar, yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek için kütüphanelerindeki fotoğraflarda yalnızca minimum düzeyde düzenlemeye izin veriyor.

Prensesin geçtiğimiz yıl Noel’den bu yana halka açık etkinliklere katılmaması, internet üzerinde pek çok farklı komplo teorisinin ortaya çıkmasına neden oldu. Hatta “Kate nerede?” başlıklı bir Wikipedia makalesi bile ortaya çıktı. Dünya’nın pek çok yerindeki insanlar, İngiliz prensesin karın ameliyatı geçirdiğine pek inanamıyor gibi gözüküyor.

Bütün bu komplo teorilerinin ortasında, William ve Kate’in sosyal medya hesapları, İngiltere’deki Anneler Günü’nde Galler Prensesi’nin çocuklarıyla birlikte çekilen ve yukarıda bahsedildiği gibi düzenlenmiş bir fotoğrafını yayınladı. Ancak Associated Press ve diğer haber ajansları, fotoğrafın üzerinde düzenleme yapıldığını tespit ettiğinde, bu komplo teorileri daha da tuhaf bir hal aldı. Şimdiye kadar ortaya çıkan en çılgın iddialardan biri, Prensesin Galler Prensi ile alışverişe çıktığı videonun kendisi değil, dublörü (hatta klonu) olduğuydu.