Kripto paralarla en çok ilgilenenlerin, “karanlık dörtlü” olarak adlandırılan karakterlere sahip olan kişiler olduğu ortaya çıktı

Araştırmalar, kripto paralarla en çok ilgilenen kesimin “karanlık dörtlü” olarak adlandırılan karakterlere sahip kişilerden oluştuğunu ortaya koydu. Peki ama nedir bu "karanlık dörtlü?" Siz de bu kesimin içinde yer alıyor olabilir misiniz? Test etmeniz mümkün...

Kripto paralarla en çok ilgilenenler kimler? Ortaya çıktı...

2009'da Bitcoin'in icadından bu yana, küresel kripto para piyasası sıfırdan 2 trilyon ABD Doları civarında bir değere ulaştı. 2011'de 1 ABD Doları olan Bitcoin, Nisan 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 63.000 ABD Doları'nın üzerine çıktı. Ve şu anda 42.000 ABD Doları civarında seyrediyor.

Kripto para fiyatlarında büyük dalgalanmalar yaşanıyor ve bu da onları oldukça spekülatif bir yatırım aracı haline getiriyor. Peki ne tür insanlar risk almaya istekli ve onları kripto paralara motive eden şey ne?

Yapılan bir araştırma, psikolojide “karanlık dörtlü” olarak adlandırılan karakterlere sahip kişilerin kripto paralarla en çok ilgilenen kişiler olduğunu ortaya koydu. Bu dörtlü, fırsatçılık, narsistlik, psikopatlık ve sadizm olarak biliniyor. Bunlara “karanlık” denmesinin nedeni son derece bencilce duygular olması ve diğer insanlara empati ile yaklaşmayı engellemesi. Bunlara ek olarak, bu gruptaki insanlar risk almayı da seviyorlar.

Kripto paraların yüksek riski ve yüksek ödüllendirme vaadi, kumar oynamayı seven bireylerin de ilgisini çekmesine neden oluyor. Herhangi bir hükümet veya otorite tarafından desteklenmiyor ve kontrol edilmiyor olmaları da ilgi çekici.

Bu tür özelliklere sahip olup olmadığını merak eden bireyler için, araştırmacılar bir online test de geliştirdiler. Teste buradan katılıp kendinizi test etmeniz mümkün.