Kripto Şirketleri, İsviçre Bankalarına Yöneldi

Kripto dostu bankaların iflasının ardından kripto şirketleri, İsviçre bankalarına yoğun talep göstermeye başladı.

Kripto Şirketleri, İsviçre Bankalarına Yöneldi

ABD’de yaşanan bankacılık krizi, kripto şirketlerini olumsuz etkiledi. Silvergate, Silicon Valley Bank ve Signature gibi kripto dostu bankaların iflası, kripto şirketlerini finansman arayışına soktu. Şirketler, bankacılık hizmetleri için İsviçre‘ye yöneldi.

Kripto dostu bankaların iflasının ardından kripto şirketleri, İsviçre bankalarına yoğun talep göstermeye başladı. CNBC’nin haberine göre kripto şirketleri, bankacılık hizmetleri için İsviçre bankalarına yönünü çevirdi. Şirketlerin bankalara yüksek talep gösterdiği belirtildi. Özel bir İsviçre banka danışmanı, Silvergate ve Signature Bank‘ın tasfiyesinin ardından taleplerin dolup taştığını ifade etti. Danışman, bankacılık hizmetlerinin kripto şirketleri için hala bir sorun olduğunu kaydetti.

Kripto şirketlerine hizmet vermeye odaklanan Sygnum’un Pazarlama Müdürü Dominic Castley, bankacılık sektöründeki olayların ardından işe alım sorgularında önemli bir artış gördüklerini ifade etti. Castley, kripto yatırımlarını çeşitlendirmek isteyen yatırımcılar, varlık yöneticileri ve blockchain projelerinden talep geldiğini ifade etti.

İsviçre, kripto dostu ülkeler arasında yer alıyor. Ülkede startup’larn ve dijital varlık şirketlerinin bulunduğu ve ‘kripto vadisi’ olarak anılan bir bölge bulunuyor. Diğer yandan Credit Suisse olan ülkede bankacılık sistemine yönelik enişeleri gündeme getirdi. Credit Suisse, hükümet ve düzenleyici kuruluşların aracılığıyla UBS’e devredilmişti.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.