Kriptoda kaos devam ediyor: FTX iflas başvurusunda bulundu, CEO görevini bıraktı

Son günlerde kripto dünyasında yaşanan kaos devam ediyor. Günlerdir dünyanın gündemindeki ünlü kripto borsası FTX iflas başvurusunda bulundu; kurucusu CEO koltuğunu bıraktığını açıkladı.

Kriptoda kaos devam ediyor: FTX, iflas başvurusunda bulundu

Twitter'da yayınlanan bir şirket açıklamasına göre, Sam Bankman-Fried'in kripto para borsası FTX, ABD'de Bölüm 11 iflas başvurusunda bulundu. Bankman-Fried CEO olarak görevinden ayrıldı ve yerine John J. Ray III getirildi. Ancak görevden ayrılan CEO geçişe yardımcı olmak için görevine bir süre daha devam edecek.

CNBC tarafından elde edilen 23 sayfalık iflas başvurusunda FTX, 100.000'den fazla alacaklısı, 10 milyar ila 50 milyar dolar aralığında varlıkları ve 10 milyar ila 50 milyar dolar aralığında borçları olduğunu belirtiyor. Bankman-Fried, Stephen Neal'ı firmanın yeni yönetim kurulu başkanı olarak atamak istediğini de belirtti.

Yeni FTX CEO’su Ray, "Bölüm 11, FTX Grubuna durumunu değerlendirme ve paydaşlar için geri kazanımları en üst düzeye çıkaracak bir süreç geliştirme fırsatı sağlamak için uygun görünüyor" dedi ve devam etti: “FTX Grubu, yalnızca organize, ortak bir süreçte etkin bir şekilde yönetilebilecek değerli varlıklara sahip. Her çalışanın, müşterinin, alacaklının, sözleşme tarafının, hissedarın, yatırımcının, devlet otoritesinin ve diğer paydaşların bu çabayı titizlik ve şeffaflık içinde yürüteceğimizden emin olmak istiyorum.

Ray, paydaşların olayların hızla ilerlediğini ve yeni ekibin ancak son zamanlarda devreye girdiğini anlamaları gerektiğini ve daha fazla bilgi için önümüzdeki günlerde dava dosyasında sunulan materyalleri gözden geçirmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

FTX, sadece birkaç gün içinde likidite kurudukça, müşteriler para çekme talebinde bulundukça ve rakip borsa Binance’ın şirketi satın alma girişiminden çekilince 32 milyar dolarlık bir değerden iflasa gitmiş oldu.

FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried’ın dün yaptığı açıklamaları okumak için tıklayın...

Bu arada Bölüm 11 işlemleri yan kuruluşlar olan LedgerX LLC, FTX Digital Markets Ltd., FTX Australia Pty Ltd. ve FTX Express Pay Ltd.’yi de kapsıyor.