Kullanıcılar Metaverse'ü Sınırsız Seyahat Etmek için Kullanmak İstiyor

Blockchain sektörünün büyümesi ile birlikte en popüler konulardan birisi olan metaverse, kullanıcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Kullanıcılar Metaverse'ü Sınırsız Seyahat Etmek için Kullanmak İstiyor

Geleceğin kavramları olarak değerlendirilen Metaverse ve NFT, toplum tarafından ismen bilinse de içerik olarak hala tam anlaşılamamış durumda. Sanal mağazalar, sanal gerçeklik gözlükleri, sanal sanat eserleri ve sanal arsalar artık gerçeklikte bildiğimiz her şey sanal ortamlarındaki versiyonları üzerinden konuşuluyor. Son olarak Twentify, 4 Mart - 11 Nisan 2022 tarihleri arasında Türkiye genelinde Kadın-Erkek 18-45+ yaş aralığında 628 Katılımcı ile gerçekleştirdiği araştırma ile toplumun Metaverse bilgisini ve deneyimlerini araştırdı.

Araştırmaya katılanların yüzde 63’ü çok emin olmasa da Metaverse hakkında bir bilgi sahip olduklarını belirtti. Kendinden emin bir şekilde Metaverse’ü açıklayabilenlerin oranı ise sadece yüzde 21 oldu. Genel olarak Metaverse kavramını anlatan “gerçek dünyanın sanal kopyasında sanal arsalar alıp, evler yapıp sanal karakterle yaşayabileceğimiz bir evren” cümlesini kuranlar ise yüzde 55 oranında.

Diğer taraftan en ilginç kısım ise katılımcıların metaverse'e sadece sanal gerçeklik gözlükleri ile girebileceğini düşünmesi oldu. Yüzde 39 oranında büyük bir katılımcı kitlesi Metaverse evreninin sanal dünya ile gerçekliğin birleşimi olduğuna inanırken yüzde 37 oranında bir kitle ise Metaverse dünyasına sadece sanal gerçeklik gözlükleriyle girilebileceğini düşünüyor. Bu düşünce doğrultusunda yüzde 30’luk bir kesim bu evrende var olabilmek için sanal gerçeklik gözlüğü alabileceğini ifade ediyor. Bir gözlük için ayırabilecekleri bütçe ise ortalama 2233 TL. Ek olarak katılımcıların yüde 55'i ise 1000 TL’den fazla vermeyeceğini ifade ediyor.

Katılımcıların bu yeni evrende en çok yapmak istediği şeylerin başında ise sınırsızca seyahat etmek geliyor (yüzde 63).

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.