Kurbağa türlerini tehdit eden tehlike: Fransızların kurbağa ayağı sevgisi

Fransa'ya kurbağa ayağı uyarısı yapıldı. Fransızların fazlasıyla sevdiği kurbağa ayakları için avlanan kurbağalar, pek çok kurbağa türü için büyük bir tehdit olmaya başladı.

Kurbağa türlerini tehdit eden tehlike: Fransızların kurbağa ayağı sevgisi

500’den fazla çevre savunucusundan oluşan bir grubun Fransa Cumhurbaşkanı Emmanual Macron’a gönderdiği bir mektuba göre, popüler bir Fransız yemeği olan kurbağa bacakları, bazı türlerin neslinin tükenmesine neden olabilir.

Çevre savunucuları, bu ay Fransa Cumhurbaşkanı’na gönderilen açık mektupta, her yıl Avrupa Birliği’ne 4.070 tondan fazla dondurulmuş kurbağa bacağının ithal edildiğini iddia ediyor. CNN tarafından belirtilene göre bu, türün büyüklüğüne bağlı olarak yaklaşık 80 ila 200 milyon kurbağa anlamına geliyor.

Çevrecilerin dile getirdiği endişe, çoğunlukla Robin des Bios ve Pro Wildlife tarafından tamamlanan ve yalnızca Fransa’nın her yıl 3.000 tondan fazla bu lezzetli ürünü tükettiğini söyleyen bir çalışma çevresinde yoğunlaşıyor. Çevreciler Fransa’yı, kurbağa bacağına olan sevgisinden dolayı kurbağa türlerini koruma sorumluluğunu üstlenmeye çağırıyor. Mektupta, Fransızların bu farklı lezzete olan iştahının çevresel etkisi nedeniyle, birçok yaygın kurbağa türünün sayısının azalmasına neden olduğu iddia ediliyor. Etkilenen türler arasında pirinç tarlası kurbağasının yanı sıra yengeç yiyen kurbağa da yer alıyor.

Ancak bu konunun belki de en ilgi çekici yanı, Avrupa Birliği’ne özgü kurbağa popülasyonlarının “ticari sömürüye” karşı korunuyor olması. Ancak bu koruma, bölgeye özgü olmayan türleri kapsamıyor ve bu yüzden kurbağa bacağı ithalatı son derece popüler bir pazara dönüştü.

Şimdi çevreciler, Fransa’ya, azalan kurbağa türlerinin korunması ve bu lezzetin ülkeye ithalatının daha iyi izlenmesi ve düzenlenmesini sağlaması çağrısında bulunuyor.