Legion Go ve fazlası: Lenovo oyunculara özel üç yeni ürününü tanıttı

Lenovo, oyun tutkunlarının istedikleri yerde istedikleri şekilde oyun oynama özgürlüklerini artıracak üç yeni ürününü tanıttı.

Lenovo oyunculara özel üç yeni ürün tanıttı

Lenovo İstanbul’da düzenlediği etkinlikle oyun ekosistemine yeni dahil olan üç yeni ürününün Türkiye lansmanını yaptı. Firma etkinlikte Legion Go, Legion Glasses ve 9i ürünlerinin detaylarının hepsinin oyun tutkunlarıyla paylaştı.

Lenovo Legion Go

Lenovo Legion Go, Lenovo’nun oyunculara istedikleri yerde ve istedikleri şekilde oyun oynama konusunda daha fazla özgürlük sağlamak için şirketin geliştirdiği ilk Windows taşınabilir oyun cihazı.

Yeni Lenovo Legion Go'nun ekranı, Lenovo PureSight adındaki 8,8 inçlik bir ekrandan oluşuyor. Cihazın kalbinde ise AMD Ryzen Z1 Serisi işlemciler bulunuyor. Ekranının çözünürlüğü ise QHD+ olarak belirlenmiş. AMD RNDA Grafik Kartına sahip AMD Ryzen Z1 Extreme işlemciye ve akıllı güç yönetimi teknolojisine sahip Lenovo Legion Go, Windows 11 üzerinde çalışıyor.

Lenovo Legion Go ayrıca Super Rapid Charge2 desteğine sahip olup pilin yalnızca yarım saatte %70'e kadar şarj olabildiğini iddia ediyor. Ayrıca fişe takılıyken oyun oynarken, pili ekstra bozulmaya karşı koruyan ve aynı zamanda şarj sırasında normalde üretilen ısıyı da ortadan kaldıran bir güç bypass moduna da sahip olduğu söyleniyor.

Lenovo Legion Glasses

Lenovo Legion Glasses gözlükleri, hareket halindeyken veya koltukta oturan oyuncular için, ister Lenovo Legion Go'da ister Type C uyumlu tüm cihazlarda oyun ve içerik tüketimi için bir çözüm olarak öne çıkıyor. Legion Glasses'ın sunduğu görüntünün çözünürlüğü FHD ve yenileme hızı 60Hz. Yalnızca kullanıcının görebildiği lenslerin arkasında görünen ekran, mikro-OLED ekran teknolojisine sahip giyilebilir sanal monitör olarak tanımlanıyor. Ayrıca ürün, dahili hoparlörlere de sahip.

Lenovo Legion 9i

Lenovo'nun son tanıttığı ürün ise Legion 9i. Bağımsız sıvı soğutma sistemine sahip dizüstü bilgisayar, Lenovo Legion ekosistemindeki ilk üst düzey 16 inç oyun dizüstü bilgisayarı.

Legion 9i, Intel'in Core i9-13980HX işlemcisine sahip. Grafik kartı olarak ise içerisinde Nvidia GeForce RTX 4090 bulunuyor. Bununla birlikte Lenovo Legion 9i, 165Hz'e kadar Değişken Yenileme Hızı (VRR) desteğine sahip. Ekranın boyutu ise 16,3 inç ve 2K çözünürlükte 1200nit parlaklık sunuyor.