Lenovo MWC 2019'a Adeta Çıkarma Yaptı

Dev bilgisayar üreticisi Lenovo'nun MWX 2019 sahnesinde dizüstü bilgisayar, hepsi-bir-arada bilgisayar ve tablet modelleri tanıtıldı

Lenovo MWC'ye kalabalık geldi!

MWC 2019'da sahne alan teknoloji devlerinin arasında Lenovo da bulunuyor. Teknoloji devi, bütçe dostu dönüştürülebilir bir modelin yanı sıra yeni bir hepsi-bir-arada bilgisayar modeli ve akıllı telefon özellikleri taşıyan 7 inç boyutunda bir tablet modelini tanıttı.

Lenovo MWC 2019'a Adeta Çıkarma Yaptı
IdeaPad C40Görsel: Lenovo

IdeaPad C340, dönüştürülebilir bir bilgisayar modeli. Bütçe dostu fiyat etiketi ile dikkat çeken model, 360 derecelik hareket alanı sağlayan menteşe tasarımı sayesinde kolaylıkla dönüştürülebiliyor ve kullanıcılar sekizinci nesil Intel işlemci veya AMD Ryzen işlemci taşıyan konfigürasyonlar arasından istediklerini seçebiliyorlar.

Intel konfigürasyonunu seçen kullanıcılar, 14 ve 15 inç ekrana sahip iki model arasında Intel Pentium 5405U, Core i3-8145U, Core i5-8265U veya Core i7-8565U işlemcilerinden birini konfigürasyonlarına dahil edebiliyorlar. Bununla birlikte kullanıcılar, seçtikleri işlemcinin yanı sıra 4GB veya 16GB RAM seçeneklerinden birini tercih edebiliyorlar. İşlemciye entegre grafik birimi ile yetinmeyen kullanıcılar ise GeForce MX230'a kadar yükselen grafik çözümlerinden birini konfigürasyonlarına dahil edebilecekler.

Eğer AMD işlemciyi tercih ederseniz, tek seçeneğiniz 14 inçlik model olacak ve bu model için AMD Athlon 300U mobil CPU, veya Ryzen 3 3200U, Ryzen 5 3500U, ya da Ryzen 7 3700U işlemcilerinden birini tercih edebileceksiniz. Tüm bu konfigürasyonlar entegre AMD Radeon Vega grafik birimlerini getiriyor ancak Ryzen 7 işlemcisini bulunduran konfigürasyon aynı zmaanda Vega RX grafik kartına sahip. AMD işlemcisi ile gelen IdeaPad C340 modelleri, 4GB veya 8GB sistem hafızası seçeneklerine sahip olacak.

IdeaPad C340, FullHD veya HD çözünürlüğe (1,366 x 768) sahip dokunmatik ekran seçeneklerine sahip ve Lenovo iki modelde de sekiz saatlik bir pil ömrünü vaat ediyor. Bilgisayar, sunduğu hızlı şarj modu ile bir saatlik süre içerisinde %80 oranında şarj olabiliyor.

Lenovo, yeni tasarımı ile ekran çerçevesini alt kısım hariç olmak üzere minimuma indirdiğini belirtiyor ve notebook'un ekranının arkasındaki kaplama, cam fiber malzemeden imal edilmiş. Gizliliğe önem verenleri sevindirecek webcam engelleme özelliği ve güvenliğe önem verenlerin dikkatini çekecek opsiyonel bir parmak izi tarayıcısı da modelin dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor. IdeaPad C340, 14 inçlik versiyon için 450 dolardan ve 15 inçlik versiyon için 500 dolardan başlayan fiyat etiketine sahip ancak Avrupa'da tüm modeller minimum seviyesinde 599 Pound (yaklaşk 520) Euro'luk bir fiyat etiketine sahip.

Lenovo MWC 2019'a Adeta Çıkarma Yaptı
Lenovo IdeaPad S340Görsel: Lenovo

Lenovo ayrıca IdeaPad S540'a da MWC 2019 sahnesinde yer verdi. IdeaPad S540i ultra-ince bir notebook modeli ve cihazın kasası lüks malzemelerden imal edildi.

C340 modelinde olduğu gibi üretici 14 inç ve 15 inçlik iki farklı seçenek sunarken, işlemci tarafında sekizinci nesil Core i7 işlemcilerini ve AMD Ryzen 3700U'ya kadar yükselen AMD işlemci seçeneklerini bir arada sunuyor. Intel işlemciyi tercih eden kullanıcılar, 12GB RAM'e kadar yükselen sistem hafızası seçeneklerine sahip ve GeForce MX250'ye kadar yükselen grafik birimi seçenekleri de kullanıcılara tatmin edici bir grafik performansı sağlamayı vaat ediyor. Ayrıca 15 inçlik model, ek olarak sunduğu GTX 1050 grafik kartı seçeneği ile cihazın ince profilinde daha üstün grafik performansı arayanları da seçeneksiz bırakmıyor.

IdeaPad S540 ile AMD işlemciyi tercih eden kullanıcılar da 12GB'a kadar yükselen sistem belleği seçeneklerine sahip olacak ancak ayrı bir ekran kartı seçeneği bu modelde bulunmuyor. AMD işlemcileri tercih eden kullanıcılar, dahili Vega grafik birimlerinden başka bir seçeneğe sahip olmayacak.

IdeaPad S540 modelleri de C340 modellerinde olduğu gibi ince ekran kenarlıkları, webcam sürgüsü ve hızlı şarj modu ile geliyor ve Intel modelleri, 12 saate kadar pil ömrü sunabiliyor. AMD modelleri için vaat edilen pil ömrü ise sekiz saate kadar.

IdeaPad S540 modelinin fiyat etiketleri ise 14 inç boyutundaki AMD modeli için 730 dolar, 15 inç boyutundaki Intel modeli için 880 dolar, 14 inç boyutundaki Intel modeli için ise 850 dolar seviyesinde. Eğer bu seçenekler sizin için yeterli değilse, Lenovo S340 modeli daha da ince bir profil ve çeşitli renk seçenekleri sunuyor. Bu renk seçeneklerine ayrıca "Derin Mavi" ve "Kum Pembesi" de dahil.

Lenovo IdeaPad S340, üst modelde olduğu gibi 14 inç ve 15 inç boyutunda iki seçeneğe sahip ve iki seçenek de AMD ve Intel işlemcilere sahip konfigürasyonlar barındırıyor ve Intel tarafında seçenekler Core i3, i5 ve i7 şeklinde sıralanırken AMD tarafında Ryzen 3700U'ya kadar yükselebilen seçenekler kullanıcıları karşılıyor olacak. Tüm modeller 12GB seviyesine kadar sistem belleğine sahip olabilecek ve Intel işlemciye sahip modeller entegre grafik biriminin yanı sıra GeForce MX250'ye kadar seçeneklere sahip olurken AMD işlemciler için sadece Vega entegre grafik seçeneği bulunacak.

IdeaPad S340, opsiyonel olarak dokunmatik ekran ve aydınlatmalı klavye seçeneklerini bulunduracak ve Lenovo'nun diğer dizüstü serilerinde de bulunan hızlı şarj teknolojisi ve entegre webcam sürgüsü bu modelde de yer alıyor. IdeaPad S340, 370 dolardan başlayan fiyat etiketleri ile alıcı bulacak ancak 14 inç boyutunda ve AMD işlemcisi içeren modeller sadece Avrupa'da satışa sunulurken ABD'de bu modele ulaşılamayacak.

Avrupa'da tüm Intel işlemcisini bulunduran tüm yeni seri Lenovo dizüstü bilgisayarlar Mart ayında satışa sunulurken AMD işlemcisini içeren modeller Nisan ayından itibaren bulacak. Ancak bu duruma istisna olarak 15 inç boyutundaki Intel işlemcili IdeaPad S540 notebook'lar, AMD işlemcili bilgisayarlar ile aynı tarihte, Nisan ayında satışa sunulacak.

Lenovo MWC 2019'a Adeta Çıkarma Yaptı
Lenovo IdeaCentre AIO A340Görsel: Lenovo

Lenovo ayrıca IdeaCentre AIO A340 ince hepsi-bir-arada kişisel bilgisayar modelini de tanıttı. 22 inç ve 24 inç boyutundaki ekranlar ile gelen bu bilgisayar modelleri, opsiyonel olarak dokunmatik ekran seçeneği de sunuyor ve Intel Core i5-8400T işlemciye kadar olan konfigürasyonlara AMD Radeon 530 grafik birimi ve 8GB'a kadar sistem belleği seçenekleri de eşlik ediyor. Fiyatlandırma konusunda ise yeni IdeaCentre, 22 inçlik modeli için 500 dolarlık başlangıç etiketine sahip ve daha büyük olan model, 680 dolardan pazara giriş yapacak. Yeni IdeaCentre, Avrupa pazarında Mart ayında alıcılarıyla buluşurken ABD'deki kullanıcılar için ilk erişim tarihi Nisan ayında.

Lenovo MWC 2019'a Adeta Çıkarma Yaptı
Lenovo Tab V7Görsel: Lenovo

Şirketin Yoga ANC kulaklıkları da MWC 2019 sahnesindeki bir diğer üründü. Kaliteli malzemeden üretilen kulaklık, gürültü engelleme özelliğine sahip ve USB-C girişinin yanı sıra Bluetooth 5.0 teknolojisini de destekliyor. Yoga ANC ayrıca gürültü engelleyici mikrofon teknolojisi ile birlikte iki saatten kısa sürede tam şarj desteğine de sahip ve kulaklık, 170 dolardan alıcı bulacak. Kulaklık Avrupa pazarı için Haziran ayında erişilebilir olacak ancak Amerika'daki kullanıcılar, bu kulaklıklar için Temmuz ayını beklemek zorunda.

Son olarak, Lenovo'nun tüm telefon özelliklerine sahip Tab V7 modeli de MWC'nin ilgi çeken modelleri arasında bulunuyor. Model, sadece Avrupa, Asya ve Latin Amerika bölgelerinde satışa sunulacak. Tablet modelinin ilgi çekici yanı, 6.9 inçlik ekranı ile tüm telefon özelliklerini destekleyen bir cihaz olması. Cihaza Snapdragon 450 serisi işlemci güç verirken tabletin dev ekranı 18:9 ekran oranına sahip ve Full HD çözünürlüğünü destekliyor. Dar çerçevelere sahip ekran, IPS teknolojisine sahip.

Tab V7, 3GB ve 4GB sistem belleği taşıyan seçeneklere sahip ve bu seçenekler sırasıyla 32GB ve 64GB depolama alanı sunuyor. Ekranın üst ve alt kısmında yer alan ve kullanıcıya yönlendirilen stereo hoparlörler, Dolby Audio teknolojisini taşıyor. Kamera departmanında ise cihaz arka yüzünde 13MP çözünürlüğünde bir ana kamera taşıyor ve cihazın ön yüzünde 5MP çözünürlüklü bir özçekim kamerası bulunuyor. Telefon, hem parmak izi sensörü hem de yüz tanıma özelliği taşıyarak biyometrik güvenlik konusunda iki farklı seçeneği bir arada sunuyor. Lenovo, tabletine ayrıca çift-SIM kart taşıma özelliği ekliyor ve cihazın dev 5120mAh kapasiteli bataryası, büyük boyutlu ekrana rağmen uzun pil ömrü vaat ediyor.

Lenovo Tab V7, 249 Euro seviyesindeki fiyat etiketi ile dikkat çekiyor ve tabletin Nisan ayında Avrupa'da satışa sunulması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları