Lenovo ve Asus, kozlarını mahkemede paylaşacak

Lenovo, Asus'a karşı çoklu patent ihlali iddiasıyla dava açtı. İhlaller donanım, yazılım ve bağlanabilirlik gibi birçok alanı kapsıyor.

İki PC devi, kozlarını mahkemede paylaşacak

Lenovo, donanım, yazılım ve bağlanabilirlikle ilgili patent ihlalleri nedeniyle Asus'a karşı yasal işlem başlattığını doğruladı.

Lenovo'nun Asus'a birden fazla patent ihlali iddiasıyla dava açtığı ortaya çıktığına göre, teknoloji dünyasında kan gövdeyi götürecek gibi görünüyor. Bu patent ihlalleri genellikle tek bir alanda gerçekleşiyor, ancak bu durumda Lenovo, Asus'un donanım, yazılım ve bir dizi alanda patentleri ihlal ettiğini iddia ediyor.

Şirket, kamuoyuna yaptığı açıklamada, Asus'un Ağustos 2023'te Münih Bölge Mahkemesi'nde hücresel teknolojilerle ilgili olarak yaptığı başvurulara karşılık olarak dava açtığını doğruladı. Ayrıca o tarihte Lenovo, Asus'a çapraz lisanslama anlaşması teklif etmişti.

Lenovo'nun Asus'a açtığı davanın tutarı ise henüz teyit edilmedi.

Lenovo, 28.000'den fazla patente ve beklemede olan 14.000 başvuruya sahip ve bunun inovasyona ve sektörde "ilkler" yaratmaya olan bağlılığının bir kanıtı olduğunu söylüyor. Bununla birlikte, Asus'un 2021 başında 5.000, 2022 sonunda ise yaklaşık 6.000 patenti vardı ki bu rakam oldukça düşük.

Lenovo'nun Genel Danışman Yardımcısı ve Fikri Mülkiyet Baş Sorumlusu John Mulgrew olayla ilgili şu yorumda bulundu: "Patent portföyümüzün gücü ve hem lisans alan hem de lisans veren olarak konumumuz ve deneyimimiz göz önüne alındığında, lisanslamada daha fazla istikrar sağlamak için patent portföyümüzü daha aktif bir şekilde savunmamızın zamanının geldiğini düşünüyoruz. Dava açmak her zaman Lenovo'nun başvuracağı son çare olsa da inovasyona sürekli yatırım yapılmasını sağlamak ve dünyanın dört bir yanındaki müşterilerin uygun fiyatlı teknolojilerin yaygınlaşmasından faydalanabilmelerini temin etmek için lisanslamada şeffaflığı teşvik etmeye devam ederken fikri mülkiyetimizi korumamız gerektiğine inanıyoruz."

Lenovo'dan Asus'un ihlal ettiği iddia edilen patentlerle ilgili henüz bir bilgi gelmedi. Ayrıca Asus da dava hakkında yorum herhangi bir yorum yapmadı.