LG'nin minik mucizesi: Güney Koreli devin 0.42 inç’lik OLEDoS ekranı ortaya çıktı

LG, Las Vegas’ta düzenlenen CES 2023’te AR ve VR gözlükler için geliştirdiği 0.42 inç OLEDoS ekranını tanıttı.

LG'nin minik mucizesi: 0.42 inç’lik OLEDoS ekran ortaya çıktı

LG, OLEDoS mikro ekranını Las Vegas'taki CES 2023'te tanıttı. LG Display'in en son OLED inovasyonlarının bir parçası olarak tanıtılan bu ekran; şu ana kadar geliştirilen en küçük ekranlardan biri, sadece 0.42 inç büyüklüğünde.

O kadar küçük ki, birkaç metre uzaktan duvarlardaki bir leke gibi görünüyor. Peki, bu kadar küçük bir ekranla LG neyi kanıtlıyor?

Akla hemen Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik teknolojileri geliyor. LG Display tanıttığı bu ekran ile hedef pazarın Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik olduğunu doğruladı. 1024x768 piksel çözünürlüğünde olan bu küçük ekran 7000 nit parlaklığa erişebiliyor ve ayrıca 120Hz'lik akıcı yenileme hızına sahip.

Ekran, içerdiği çözünürlük miktarıyla VR pazarındaki en yüksek çözünürlüğü sunmayacak. Meta Quest 2, 2 adet 1920x1832 ekran kullanıyor, ancak bunlar OLED değil LCD ve 100 nit parlaklık LG'nin küçük OLEDoS ekranına kıyasla oldukça sönük kalıyor. Öte yandan Meta'nın VR ekranları yenileme hızıyla bile eşleşmiyor; zira sadece 90Hz tazeleme hızına sahip.

LG Display'in OLEDoS ekranları içeren bir AR veya VR gözlüğü görmemiz biraz zaman alabilir ancak bu gözlükler geldiğinde oyunun kurallarını değişecek gibi görünüyor.