LG CordZero A9K Pro Kompresörlü Dik Süpürge İnceleme

LG’nin yeni kompressör teknolojisine sahip dik süpürgesi LG CordZero A9K Pro’yu inceledik.

CHIP Online Notu 100
  • Ergonomik özelikler
  • Yüksek performans
  • Yenilikçi yaklaşım
  • Uzun pil ömrü
  • Kolay temizlenebiliyor
  • Kompressor teknolojisi
  • Geniş kullanım seçenekleri
Editörün Seçimi

Elektrikli süpürgeler yıllar içinde önemli değişikliklere sahne oldu ve gerçekten de gelinen nokta mükemmel. LG de geçmişten bugüne beyaz eşya ve elektrikli ev aletleri ile evlere girmiş bir marka olurken, elektrikli süpürgeleriyle de pek çok kadının hayatını fazlasıyla kolaylaştırdı. Öyle ki, bugün yakından bakacağımız LG CordZero A9K Pro Kompresörlü Dik Süpürge, sahip olduğu özelliklerle basit bir elektrikli süpürgeden çok daha fazlasını sunuyor.

LG CordZero A9K Pro’da Smart Inverter Motor mevcut durumda. Cihaza gücünü veren Smart Inverter Motor, kiri ve tozu birbirinden ayıran Axial Turbo Cyclone kombinasyonu ile birlikte harmanlanmış ve kullanılan eksenel turbo siklon sistemiyle birlikte tüm evi temizlemek için ihtiyacınız olan tüm gücü sağlıyor. Turbo modda çalıştırdığınızda 200W gücünde performans sergileyen cihaz, siklon odalarının içinde hortum benzeri bir hava akışı yaratarak, toz partiküllerini hızlıca içine vakumlayabiliyor. Bunların yanı sıra LG, bu süpürge için 10 yıl motor garantisi de vadediyor. Cihazın içinde kullanılan Smart Inverter Motor için verdiği tam 10 yıllık garanti ile ürünün kullanım süresini böylece garantileyerek uzatmış oluyor.

LG CordZero A9K Pro’da LG KOMPRESSOR adında bir teknoloji de mevcut. Peki, bu ne anlama geliyor?

LG KOMPRESSOR teknolojisi, toz ve saç gibi kirleri, haznede 2,4 kata kadar daha fazla sıkıştırarak size zaman kazandırıyor. Toz ve saç gibi kirleri haznede sıkıştırılması, hazneyi daha uzun aralıklarla temizlemenize yardımcı olur. Boşaltma zamanı geldiğinde de içindekileri temizlemek için kapak açıkken kompresör kolunu sadece hafifçe aşağı itmeniz yeterli.

Bu tip süpürgelerde bir diğer önemli konu da pek tabii ki şarj. Ne kadar önemli özelliklere sahip olsa da şarjı kısa olan bir süpürgenin pek de kullanışlı olduğunu söylememiz mümkün değil. Ancak LG CordZero A9K Pro, bu tip elektrikli süpürgeler arasında gerçekten de uzun ömürlü bir seçenek oluyor. Bunun için cihazda değiştirilebilir batarya opsiyonu sağlanmış. Beraberinde çift batarya ile gelen LG CordZero A9K Pro, değiştirilebilir bataryaları sayesinde uzun süre kullanım imkanı sunarken, her bir bataryasıyla da 60 dakikaya kadar temizlik olanağı tanıyor. Çift bataryaya sahip olması sayesinde bataryalardan biri bitse de temizliğiniz yarıda kesilmiyor, 2’inci bataryayı takarak işinize devam edebiliyorsunuz ve böylece totalde 120 dakikaya kadar temizlik olanağı sağlayabiliyorsunuz.

Süpürge, şarj ve saklama seçenekleri konusunda da esnek seçeneklere sahip. Cihazın kutu içeriğinde ayakta duran şarj istasyonu mevcut, ancak duvara monte modu, yer standı modu ve kompakt modlardan birini tercih ederek süpürgeyi 3 farklı şekilde şarj edebilirsiniz.

LG CordZero A9K Pro hakkında daha fazla bilgi almak için: https://www.lg.com/tr/elektrik-supurgesi

Öte yandan LG CordZero A9K Pro tasarımıyla da ön plana çıkan bir model oluyor. Baktığınızda göze hoş gelmesini bir yana bırakın, kullanım kolaylığı sağlayacak yönde geliştirilen tasarımı, ergonomik yönlerle güçlendirilmiş. Piyasadaki benzer modellere nazaran kullanım açısından çok daha ergonomik olarak tasarlanan LG CordZero A9K Pro, uzun süreli kullanımlarda dahi parmak ve bilek rahatlığını gözetiyor. Zira cihazda tek tuş kontrolü mevcut durumda. Cihazın açma ve kapama modlarının yanı sıra tam güçte çalışmasını sağlayacak turbo modu dahil tüm güç seviyelerini parmağınızın tek dokunuşuyla kolaylıkla seçebiliyorsunuz. Öte yandan cihazın ergonomiye dayalı en önemli özelliklerinden bir diğeri, zeminlerde ve ulaşılması zor alanlarda rahat kullanım için ayarlanabilir boru uzunluğunu sunabilmesi. 4 aşamalı uzatma olanağı tanıyan bir teleskopik boruya sahip olan bu cihaz, böylece eğer yaşadığınız evde merdivenler varsa, rahatça süpürmek için boyunu kısaltma olanağı tanıyor; eğer yüksek tavanlı bir evde yaşıyorsanız, havalandırma kanalları ve perdeler dahil olmak üzere daha yüksek alanlara erişim imkanı sağlıyor. Aynı şekilde kanepe ve yatakların altını da aynı şekilde kolayca temizleyebiliyorsunuz. Eğer yerde değil de, mesela rafları veya koltuk aralarını temizleyecekseniz boruyu tamamen sökerek, cihazın diğer ince uçlu aksesuarlarını kullanarak şarjlı el süpürgesi şekline de getirebilirsiniz. Bu sanıyoruz ki, özellikle evinde kedi / köpek besleyenlerin veya otomobilinin bagajını temizlemek isteyenlerin çokça tercih edeceği bir kullanım şekli olacak. Bunlar, gerçekten de bu tür bir süpürge satın alım aşamasında aranması gereken özelliklerin başında geliyor.

Bu arada bu cihazda, 5 adımlı geniş bir filtre sistemi kullanılmış. 5 aşamalı HEPA filtreleme sistemi, ev yüzeylerinden 0,3 mikron boyutuna kadar küçük toz parçacıklarının %99,97'sini yakalamaya yardımcı olurken, aşamalı filtre özelliği sayesinde, 1’inci ve 3’üncü aşamalarda ayrılan daha büyük parçacıklar toz haznesinde toplanıyor, daha ince tozlar filtrelenerek 4’üncü ve 5’inci aşamalarda yakalanıyor.

LG CordZero A9K Pro hakkında daha fazla bilgi almak için: https://www.lg.com/tr/elektrik-supurgesi

LG’ye temizlik konusunda bu da yeterli gelmemiş olacak ki, daha fazlasını da cihaza eklemeyi ihmal etmemiş. CordZero A9K Pro’da motor hariç tüm filtre parçalarının suyla temizlenebiliyor olması, ürünün uzun ömürlü ve geleneksel süpürgelere nazaran kullanımında büyük avantaj sağlıyor. Bu süpürgede filtrelerinizi çıkarıp yıkayarak süpürgenizin bakımını kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Bu tip ürünlerde kuşkusuz zaman içinde, içindeki filtrelerde kir birikir. CordZero A9K Pro’da, metal filtreyi, bez ön filtreyi ve ince toz filtresini çıkarabilir ve temizlemek için yıkayabilirsiniz. Bu gerçekten büyük kolaylık ve öte yandan dediğimiz gibi uzun süreli kullanımlarda büyük avantaj yaratıyor, zira cihazın bakımı bir yana, emiş gücü de her temizlemede yenileniyor. Elbette temizledikten sonra filtreleri tekrar süpürgenize takmadan önce tamamen kuruduklarından emin olmanızda fayda var.

LG CordZero A9K Pro, kullanımı kolaylaştırıcı mobil uygulama özelliklerine de sahip. Derin ve güçlü bir temizlik için uyarı ve izleme imkanı tanıyan LG ThinQ uygulamasını Android ya da iOS işletim sistemli telefonunuza yükleyerek, CordZero A9K Pro hakkında çok sayıda bilgiye kolayca erişebiliyorsunuz. Cihazdaki fitrelerin ve pillerin durumunu uygulama üzerinden görebilir, temizleme geçmişini ve hatta süpürgeyi hangi modda ne kadar kullandığınıza kadar pek çok bilgiyi bir arada buradan takip edebilirsiniz.

Sonuç

Sonuç olarak değerlendirdiğimizde cihazı LG CordZero A9K Pro, gerçekten de yenilikçi bir çözüm olmuş. Sadece ergonomisiyle değil, bunu destekleyen kullanım seçenekleri ile ev temizliğini kolaylaştıran ve öte yandan güçlü performansıyla ev temizliğini en hijyenik şekilde sağlayan bir model. Eğer ilgileniyorsanız, daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli LG CordZero A9K Pro Kompresörlü Dik Süpürge
Ürün Markası LG
CHIP Online Notu
100