Sizce ne kadar büyük? Dünyanın en büyük OLED TV’si tanıtıldı

LG Electronics "dünyanın en büyük" OLED televizyonu olduğunu iddia ettiği yeni televizyonunu tanıttı.

Ve karşınızda Dünya'nın en büyük OLED TV’si

Bugüne kadar televizyonlarıyla dünyada pek çok ilke imza atan ve ilk “bükülebilir TV’yi” de tanıtan Güney Koreli LG, yeni düzenlediği bir etkinlkte bu kez de dünyanın en büyük OLED TV’sini tanıttı. Şirketin 97G2 olarak adlandırdığı 97 inç ekranlı televizyon "önümüzdeki haftalardan itibaren" küresel pazarlarda satışa çıkacak.

Televizyonun teknik özellikleri şu an için mevcut değil. Ancak ancak 98 inçlik benzer bir model olan ve artık üretilmeyen LED 98UB9800 gibi, 87,1" x 50" x 4,5" boyutlarına sahip, yani 2 metreden biraz fazla uzunlukta bir televizyon.

97G2 modelini hafta sonu Almanya'da düzenlenen Avrupa tüketici elektroniği fuarı IFA 2022'de tanıtan LG, bu yeni televizyonuyla, OLED'lerin geleceğin ürünü olduğunu düşündüğünü de ortaya koyuyor. Şirket, 2023 yılına kadar Avrupa premium TV pazarının yüzde 66'sının ve dünya genelinde 17,1 milyon üniteyi OLED TV’lerin oluşturacağını tahmin ediyor.

LG, etkinlikte sadece 97G2 modelini değil, daha pek çok televizyon modelini tanıttı. Bunlar arasında IFA sergisinin yıldızlarından biri olan 97 inç LG OLED evo Gallery Edition TV, duvar boyunda ekranları ve tam 136 inçlik 4K Micro LED ekranlarını da sergiledi.