LG G5, Koreli Şirketi Fena Vurdu!

LG, son amiral gemisi cebi G5'ten çok şeyler bekliyordu. Ama görünene göre işler, hiç de beklendiği gibi gitmedi...

LG G5, Koreli şirketi fena vurdu!

LG, kısmi modüler tasarımlı cep telefonu G5'e büyük umutlar bağlamış ve tüketicilerin bu telefona büyük ilgi göstereceğini düşünmüştü. Ancak akıllı telefon dünyasında işler, pek de öyle umutlara cevap verecek cinsten gitmiyor. Örneğin Microsoft'un Nokia'nın cihaz ve servisler departmanını satın aldıktan sonra Lumia'ların sekteye uğraması ve öte yandan BlackBerry'de işlerin kötü giderek, şirketin işletim sistemi konusunda önemli bir karar verip Android'de karar kılması buna yalnızca iki basit örnek.

LG, bu yılın başında ilk çeyrekte 13.5 milyon akıllı telefon sevkiyatı yapmış, bu oran geçtiğimiz yıla göre yüzde 9 oranında aşağıda seyretmişti. 2016'nın üçüncü çeyreğine geldiğimizdeyse zarar ortaya çıktı. LG'nin mobil tarafından gelen açıklamaya göre 381 milyon Dolar kayıp mevcut. Bunun da büyük sorumlusu kuşkusuz satışları kötü giden G5 modeli.

Elbette diğer departmanlarında işlerin yolunda gitmesi, şirketin mobil tarafta da yoluna devam edeceğini gösteriyor. Öte yandan LG'de gözler şimdi V20'den gelecek satışlara çevrilmiş durumda. Bununla beraber LG'nin gelecek amirali için konsantre durumda olduğunu da söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları