LG, Gerçek Optik Telefoto Zoom özellikli yeni akıllı telefon kamera modülünü tanıttı

LG, gerçek optik telefoto zoom özellikli yeni akıllı telefon kamera modülünü tanıttı. Modül ilk olarak CES 2023’te duyurulacak amiral gemisi akıllı telefonlarda yer alacak.

Amiral gemilerinde o olacak: LG, yeni akıllı telefon kamera modülünü tanıttı

LG artık akıllı telefon üretmiyor olabilir, ancak hala telefonlar için bileşenler üretiyor. Şirketin LG Innotek kolu, 4-9 kat telefoto aralığına sahip periskop tarzı gerçek optik zoom kamera modülünü tanıttı. Bu, akıllı telefon kameralarının tüm zoom aralığı boyunca tam görüntü kalitesini korumasını sağlarken, gerekli modüllerin boyutunu ve sayısını potansiyel olarak azaltacaktır.

Çoğu akıllı telefon kamerası, dijital yakınlaştırma ve çoklu kamera modüllerini birleştiren hibrit yakınlaştırma kurulumları kullanır. Belirli yakınlaştırma aralıklarında (tipik olarak 2x, 3x, 10x, vb.) ayrı kameralar kullanılır ve bunların arasını doldurmak için dijital yakınlaştırma kullanılır (2,5x, 4,5x, vb.). Sonuç olarak, sensör çözünürlüğü ve dolayısıyla ayrıntılar önemli ölçüde azalabilir.

Ancak LG'nin "Optik Zoom Kamerası", aynasız veya DSLR fotoğraf makinelerindeki zoom lenslerde gördüğünüze benzer, hareketli bileşenlere sahip bir zoom aktüatörü içeriyor. LG'ye göre mikrometreye kadar hızlı ve hassas bir şekilde çalışıyor ve pil ömründen tasarruf sağlıyor. Ayrıca, telefoto lensler için bir sorun olabilecek bulanıklığı azaltmak için dahili bir optik görüntü sabitleyiciye sahip.

Şirket, teknolojiyi yeni Snapdragon 8 Gen 2 Mobil Platformuna entegre etmek için Qualcomm ile ortaklık kurduğunu da açıkladı ve konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Otomatik Odaklama, Otomatik Pozlama, Otomatik Beyaz Dengesi, lens gölgeleme düzeltmesi ve çok daha fazlasını içeren optikler için özel görüntü ayarını geliştirecek. Böylece kullanıcılar fotoğaf çekerken daha hızlı bir şekilde odaklanabilecek. Ayrıca fotoğraflar ve videolar çarpıcı bir görüntü kalitesine sahip olacak."

Yeni modül 3 Ocak'tan itibaren CES 2023'te duyurulacak akıllı telefonlarda yer alacak. LG herhangi bir marka veya model açıklamadı, ancak yakında Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti ile gelecek ve potansiyel olarak onu kullanabilecek bir dizi akıllı telefon var. Bunlar arasında OnePlus 11 serisi, Xiaomi 13, Motorola X40 ve Oppo Find X yer alıyor. Apple da LG Innotek'in büyük bir müşterisi ve önceki raporlara göre zoom modülünü gelecek yılki iPhone 15 serisinde kullanabilir.