Lineage'den 1 Nisan'ı Iskalayan 1 Nisan Şakası

1 Nisan şakası yapmaya çalışırken 1 Nisan tarihini ıskalayan şirket, kullanıcılar arasında ufak çaplı bir paniğe yol açtı!

1 Nisan'ı ıskalayan 1 Nisan şakası

1 Nisan sadece arkadaşlarınız için değil, büyük şirketler için de kötü şakalar yapılan "harika" bir zaman. Bazen bu şakalar iki taraf için eğlenceli olsa da, bazen işin ayarını kaçırıp "eşek şakası" yapıldığı zaman 1 Nisan'ın tadı kaçabiliyor. En iyisi 1 Nisan gününe ruhsal olarak hazırlıklı girmek. Ancak alternatif mobil işletim sistemi LineageOS'un yaptığı şakaya maalesef bir çok insan kandı ve gerçek ortaya çıktığında kullanıcılar neredeyse ayaklanma başlatıyordu.

Lineage, 1 Nisan'da kullanıcılarına aynı anda birden çok şaka yaptı. Ancak işletim sistemine gelen bir "şaka güncelleme" 1 Nisan Gününe denk gelmeyince kullanıcıların çoğu ortaya çıkan sorunların gerçek hatalar olduğunu düşündü. Kullanıcılar LineageOS'u başlattıkları zaman bir doğrulama hatası ile karşılaşıyorlardı. Hata mesajı, işletim sisteminin yazılım sahtekarlığına karışmış olduğunu söylüyordu.

Bu şaka, Google Apps'ın doğrulanmamış cihazlarda çalışmamasına bir gönderme olarak yapılmıştı, ancak tarihi ıskalayan şirket, bir çok kullanıcının şakayı gerçek sanmasına neden oldu ve ufak çaplı bir panik ortaya çıktı.

Lineage, özür dilemek içinse şu açıklamayı yaptı: "Bu LOSGenuine bildirimleri kullanıcılarımız arasında panik ve güvenlik kaygılarına sebep oldu. Böyle bir platformun sahibi olarak tatsız bir şaka yaptığımızın farkındayız. Niyetimiz, kullanıcılarımıza zarar vermek değildi. LOSGenuine'e verilen kullanıcı tepkisinden belli ki büyük bir çoğunluk şakayı gülünç bulmadı ve bunu marka ve geliştiricilerin itibarını zedelediğini düşündü."

Lienage ekibi gelecek yılın "daha iyi olacağına" söz verdi ve dersini aldığını belirtti.

Okuyucu Yorumları