Linux’a doğru adım adım

Kamu yönetimine Linux’un sağlayacağı avantajlar, Ankara’da IBM Türk tarafından düzenlenen “e-Dönüşüm ve Linux 2004” etkinliğinde değerlendirilecek. Etkinliğin ana konuşmacısı IBM’in tüm dünyadaki Kamu Sektörü Linux Stratejileri Yöneticisi Adam Jollans.

Linux’a doğru adım adım

Tüm dünyada kamu kurumlarında kullanımı büyük bir hızla yaygınlaşan Linux’un Türkiye’de kamu kurumları için potansiyel avantajlarının değerlendirileceği, mevcut uygulamaların tanıtılacağı ve uygulama alanlarının değerlendirileceği“e-Dönüşüm ve Linux 2004” etkinliği için son hazırlıklar yapılıyor. IBM Türk tarafından 5 Nisan tarihinde Ankara ODTÜ Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan etkinlik, kamu yönetiminin önde gelen temsilcileri ile Linux dünyasınını temsil eden IBM Çözüm Ortakları’nı ve üniversiteleri bir araya getirecek.

IBM’in Linux Stratejileri Küresel Pazarlama Müdürü Adam Jollans etkinlikte “Dünyada Linux ve Kamu Sektörü İlişkisi” başlıklı bir sunum yapacak. Jollans, kamudaki Linux uygulamaları hakkında bilgi verecek. IBM Türk yöneticileri ile IBM Çözüm Ortakları ise, kamu kurumlarında gerçekleştirdikleri uyarlamaları, Linux temelli uygulamaları tanıtacak ve Linux’un sunduğu avantajların nasıl kullanılabileceği konusunda bilgi verecekler. Ayrıca IBM Türk yetkilileri, 22 Ocak’ta İstanbul merkez ofislerinde açılan Türkiye’nin ilk Linux merkezi olan “IBM Türk – Linux ve Serbest Yazılım Merkezi”ni tanıtacaklar ve merkezde kamu kurumlarıyla birlikte yürütülebilecek projeler hakkında bilgi aktaracaklar.

Linux açık kaynak işletim sisteminın kullanımı sunduğu avantajları nedeniyle kamu ve özel sektör kuruluşlarında giderek artıyor. Yüksek performans, güvenlik, kullanım kolaylığı ve uygun maliyet gibi bir dizi avantajı sayesinde, kamu kurumlarının vatandaşlara daha kaliteli ve daha düşük maliyetli hizmetleri etkin olarak sunmasını sağlıyor.

Son birkaç yıldır dünyanın dört bir tarafındaki 50’e yakın ülkede devlet yönetimleri Linux kullanımını yaygınlaştırmak için resmi politikalar benimsediler. Latin Amerika’da Arjantin, Peru, Şili, Brezilya ve Meksika, Avrupa’da İspanya, Portekiz, Almanya, İngiltere, Romanya, Bulgaristan, Asya’da Rusya, Hindistan, Çin, Tayland, Malezya resmi devlet politikası olarak Linux’un kullanımını yaygınlaştırıyor ve destekliyorlar.

Okuyucu Yorumları