Logitech, Yeni Ürünlerini Tanıttı

Logitech, Dünyada ve Türkiye'deki oyun sektörünü değerlendirdi, yeni ürünlerini tanıttı.

Logitech'ten yeni ürünler!

Geliştirdiği ürünlerle oyun deneyimine farklı bir soluk getiren Logitech, oyun ekipmanları markası Logitech G bünyesindeki yeni ürünlerini oyun ve teknoloji basınının bir araya geldiği etkinlikte tanıttı. Taksim'deki yeni nesil oyun merkezi FDR Oyun Cumhuriyeti'nde gerçekleştirilen etkinliğe Logitech Türkiye ve Orta Asya Ülkeleri Müdürü Mustafa Uyar ev sahipliği yaptı. Mustafa Uyar gerçekleştirdiği sunumda, Logitech'in Mouse üretimiyle başlayan ve bugün alt markalarıyla birlikte, bilgisayar çevrebirimleri, oyun konsolları, kablosuz hoparlör ve kulaklıları, video konferans sistemleriyle sektöründe dünya liderliğine uzanan yolculuğunu anlatırken, dünyada ve Türkiye'de hızla büyüyen oyun ve e-spor sektörü, Logitech'in bu alandaki stratejisi ve ürünleri hakkında çarpıcı bilgiler verdi. Katılımcılar, Logitech G'nin en yeni ürünleri G502 Lightspeed kablosuz oyun mouse'u, mekanik oyun klavyeleri G815 ve G915, oyun tutkunlarına ve e-sporculara bambaşka bir deneyim yaşatan PRO X oyun kulaklığı ile diğer yenilikçi ürünlerini oynayarak deneyimleme fırsatı buldu.

E-Spor Önem Kazanmaya Devam Ediyor

E-Spor Önem Kazanmaya Devam Ediyor

Logitech G'nin oyun ve e-spor sektörüne yönelik stratejisi, yatırımları ve hedeflerine değinen Logitech Türkiye ve Orta Asya Ülkeleri Müdürü Mustafa Uyar, e-sporun Türkiye'deki ağırlığını artırdığına dikkat çekerek şöyle konuştu: "Birkaç yıl önce e-spor konuşulmaya başladığında herkes bu konuyu bir hayal gibi görüyordu. Sadece konuya ilgi duyan kişilerin farkında olduğu e-sporun Türkiye'de ne ölçüde varlık gösterebileceği tartışılıyordu. İçinde bulunduğumuz oyun sektörü, dünyada eğlence sektörüyle karşılaştırıldığında, örneğin oyun satışlarının kutu film satışlarının neredeyse üç katına ulaştığını görüyoruz. Dünyanın en popüler filmi günümüzde 1,3 milyar dolar civarında ciro yapabiliyorken, LoL oyunu 2,1 milyar dolar ciro yapıyor. E-spor turnuvalarının ödül havuzlarına baktığımızda ise dünyanın önde gelen başlıca spor organizasyonlarından dahi çok daha büyük rakamlar söz konusu oluyor. Örnek olarak bugün 16 yaşındaki bir e-spor oyuncusu, tüm hayatını tenise adamış 32 yaşındaki ünlü bir sporcudan çok daha fazla para kazanabiliyor. Bu tip rakamlar, elbette ki çok büyük ve güçlü bir ekosistemle mümkün... Bu ekosistemin ülkemizde de çok hızlı bir şekilde tabanını genişlettiğini ve güçlendiğini görmek, kullanıcı deneyimini her zaman ileriye taşıma hedefinde olan ve kendini bu sektörün değişmez bir parçası kabul eden Logitech için de büyük bir mutluluk ve motivasyon yaratıyor."

Oyun Oynamanın Sınırlarını Tasarım ve Teknolojiyle Zorluyoruz

Ekonomik koşulların daha da iyileşmesiyle birlikte pek çok marka ve kişinin yatırımlarını e-spor alanında değerlendirmeye başlayacağını vurgulayan Uyar, "Türkiye'de oyun ve e-spor pazarı 2018 verilerine göre henüz 1 milyar dolara ulaşmasa da pazarın çok hızlı büyüyeceğini öngörüyoruz. Her zaman en iyisi olma amacıyla çalışan bir marka olarak, dünya geneli itibarıyla pazar lideri olduğumuzu vurgulamak isteriz. Ürün geliştirirken yaklaşımımız çok net; teknolojiyle öyle bir rekabet etmelisiniz ki, kullanıcılar ürünlerinizle oyunlar kazanıp şampiyon olabilsinler. Ayrıca sadece fonksiyonel açıdan kusursuz ürünler çıkarmaya odaklanmıyor, her ürünümüze duygu da katmaya çalışıyoruz ki kullanıcılarımızla kuvvetli bir bağ kurabilelim. Oyun oynamanın sınırlarını tasarım ve teknolojiyle zorluyor, gerçekleştirdiğimiz etkinlikler, sponsorluklar ve işbirlikleriyle de kullanıcılarımızla aramızdaki duygusal bağı güçlendiremeye çalışıyoruz. Bu nedenle uluslararası boyutta şampiyonalara, oyun etkinliklerine, e-spor takımlarına, sporculara elimizden geldiğince destek olmaya gayet ediyoruz. Bu anlamda dünyanın farklı ülkelerinde yaklaşık 30 kadar e-spor sponsorluğumuz bulunuyor," dedi.

Logitech, Yeni Ürünlerini Tanıttı

"Türkiye'nin E-spor Alanında Söz Sahibi Olması İçin Hiç Durmadan Çalışmalıyız"

Logitech G adına düzenlenen etkinlik kapsamında gerçekleştirilen e-spor paneline katılan Bahçeşehir Üniversitesi Supermassive Takımı Menajeri Ulaş Gülkirpik, e-sporun artık herkes tarafından ciddiye alınan bir sektör kabul edildiğini söyledi. Gülkirpik "E-spor, yalnızca bizim gibi sektörle yakından ilgilenen oyuncuların değil, aynı zamanda medyanın ve halkın da takip ettiği bir konu haline geldi. Bu ilgi, insanların oyunlara ve İnternete erişiminin de artmasıyla her geçen gün katlanarak artmaya devam edecektir. Türkiye'nin bu büyüyen alanda daha fazla söz sahibi olması için tüm takımlar ve sponsorlar birlikte hiç durmadan çalışmalıyız. Bu anlamda BAU Supermassive sponsoru olan Logitech, gerçekleştirdiği çalışmalarla sektörümüzü iyileştirip geliştirmeye ve e-sporun daha bilinir olmasına önemli katkı sağlıyor." diye konuştu.

Logitech G915 LIGHTSPEED ve G815 LIGHTSYNC RGB

Oyun teknolojileri ve ekipmanlarının öncü markası Logitech G, iki yeni yüksek performanslı mekanik oyun klavyeleri olan kablosuz Logitech G915 LIGHTSPEED ile Logitech G815 LIGHTSYNC RGB modellerini tanıttı. Logitech G'nin yeni yüksek performanslı, düşük profilli GL switch'lerine sahip olan bu yeni modeller, en gelişmiş ve yenilikçi klavyeler olarak tasarlandı ve üretildi.

Logitech Gaming Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Ujesh Desai yeni klavye modelleriyle ilgili olarak, "Bu yeni klavyeler, Logitech G'deki ödüllü tasarımcılarımız ve mühendislerimizin, gelişmiş oyun teknolojisi ve tasarımında sınırları zorladıklarında neyin mümkün olduğuna mükemmel iki örnek teşkil ediyor. G915, LIGHTSPEED kablosuz teknolojisini, RGB aydınlatmayı ve şaşırtıcı bir pil ömrünü, oyun klavyeleri için yeni bir standart oluşturan şık, ultra ince alüminyum kasada birleştiriyor." diye konuştu.

Logitech G915 LIGHTSPEED Kablosuz Mekanik Oyun Klavyesi

Logitech G915 LIGHTSPEED Kablosuz Mekanik Oyun Klavyesi

Bu birinci sınıf klavye, Logitech G'nin profesyonel seviyede 1 ms raporlama hızı ve 135 güne kadar kesintisiz kablosuz oyun deneyimi sunmak adına (günde 8 saat oyun oynandığı senaryoda), ödüllü LIGHTSPEED kablosuz teknolojisine sahip bulunuyor. G915 LIGHTSPEED ayrıca, özel makro dizilerini ve uygulama içi komutları kullanıcıların parmaklarının ucuna getiren beş adet dahili programlanabilir G tuşu içeriyor.

Logitech G oyun endüstrisinde ilk defa yeni nesil LIGHTSYNC RGB aydınlatmasını LIGHTSPEED kablosuz klavyede sunuyor. Bu klavyede LIGHTSYNC sayesinde, Logitech G HUB Gelişmiş Oyun Yazılımı ile en sürükleyici RGB oyun deneyimini yaşayabilmek için yaklaşık 16,8 milyon renk arasından kişiselleştirme yapılabiliyor. Oyuncular RGB colorwave özelliği etkinken, tek bir şarjla 12 günden fazla sürede oyun oynayabiliyor. (günde 8 saat oyun oynandığı senaryoda)

Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mekanik Oyun Klavyesi

Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mekanik Oyun Klavyesi

Ultra ince, kablolu G815 LIGHTSYNC, 5 özel programlanabilir G tuşu, 3 adede kadar atanmış profil, Logitech G HUB üzerinden özelleştirilebilir Logitech G LIGHTSYNC RGB teknolojisiyle G915 LIGHTSPEED'in aynı mükemmel tarzını ve dizaynını sunuyor. Ek olarak, USB 2.0 girişi bağlantı noktasını %100 güç için kendi girişine bağlayan bir USB kablosu da bulunuyor.

Hem G915 LIGHTSPEED hem de G815 LIGHTSYNC mekanik oyun klavyelerinde, standart mekanik switch'lere göre %25 daha hızlı tepkime (standart switch'lerde 2.0 mm tepkimeye kıyasla) için bunların yarısı yüksekliğinde, yüksek performanslı, düşük profilli GL mekanik switch'ler bulunuyor ve daha rahat yazma deneyimi sunuyor. Oyun tercihlerine göre tasarlanmış GL Linear, GL Tactile veya GL Clicky modellerinde mevcut olan switch'ler, GL Tactile modelinde, direkt geri bildirim tercih eden oyuncular için fark edilebilir bir tepkime sağlarken, GL Linear modelinde yumuşak bir tuş vuruşu, GL Clicky modelinde ise dokunsal bir geri bildirimle sıkça talep edilen sesli yazma deneyimini sunuyor.

Tüm bu teknoloji ve yenilikler, Logitech G'nin bugüne kadarki en gelişmiş ve endüstrinin en ince mekanik klavyelerinin ikisine özel olarak tasarlandı.

Yeni Logitech G PRO X

Yeni Logitech G PRO X

Oyun teknolojileri ve ekipmanlarının öncü markası Logitech G, iki yeni PRO oyun kulaklığı olan Logitech G PRO X ve Logitech G PRO'yu duyurdu. Logitech G PRO oyun ekipmanları grubunun, en seçkin e-sporcularla birlikte tasarlanan ve üretilen yeni üyeleri, inanılmaz bir konfor ve dayanıklılığı yüksek performanslı işitme ve konuşma teknolojileriyle birleştirerek, tüm kullanıcıların sesleri bir profesyonel gibi duyabilmesini ve aynı kalitede konuşabilmesini sağlıyor.

PRO X, sektörünün lideri mikrofon uzmanı Blue Microphones ile ortaklaşa geliştirilen Blue VO!CE yazılımının ilk adımını simgeliyor. Logitech G HUB gelişmiş oyun yazılımı kullanılarak etkinleştirilen Blue VO!CE, temiz ve profesyonel ses iletişimi sağlayan gerçek zamanlı bir mikrofon etkisi yaratıyor. Oyuncular bu sayede seslerini kişisel tercihlerine göre ayarlayabiliyor, böylece takım arkadaşları seslerini daha iyi duyabiliyor ya da profesyonel bir yayıncı gibi ses çıkarabiliyorlar.

Alışılmışın dışında, oyuncular Blue VO!CE ile entegre kayıt ve oynatma işlevini, seslerinin benzersiz rengi ve tınısına en uygun opsiyonu görecekleri önceden belirlenmiş bir filtre profilini hızlıca seçmek için kullanabiliyor. Ayrıca Blue VO!CE'in gelişmiş modu, daha üst seviye bir kişiselleştirme düzeyi ile ilgilenen oyunculara ses geliştirmeleri için profesyonel efektler de sunuyor.

Blue Microphone Başkanı John Maier: "Pratik yaparken, yayın yaparken ya da arkadaşlarınızla oynarken, pürüzsüz bir iletişim iyi bir takım oyununun olmazsa olmazı... Blue VO!ICE teknolojisinin Logitech G Pro X için bu ilk kullanımında, oyunculara son derece temiz ve profesyonel iletişimi sadece birkaç tıklamayla sunuyoruz ve böylelikle her zaman en iyi ses performansını alacakları konusunda herhangi bir kuşku duymuyorlar." diye konuştu.

Yeni oyun kulaklıkları, profesyonellere sıkı antrenman ve oyun süreçlerinde yardımcı olmak için, saatlerce takılabilecek derecede konforlu, aynı zamanda da inanılmaz derecede dayanıklı tasarlandı. Alüminyum ve çelikten imal edilen bu hafif tasarımda, yumuşak hafızalı köpükten kulak yastıkları ile birinci sınıf suni deriyle kaplı kafa bandı bulunuyor. PRO X modelinde ise ekstradan kadife kaplı kulak yastığı seti yer alıyor.

Yeni kulaklık modelleriyle ilgili görüş bildiren Logitech Gaming Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Ujesh Desai ise "Profesyonel e-sporcularla birlikte ürünler tasarlamak, oyunda en iyi performansınızı sergilemeniz için ihtiyacınız olan her şeye sahip olmanızı sağlar. Biz de yeni PRO serisinde, bir profesyonel gibi duymanıza ve konuşmanıza imkân verecek bir oyun kulaklığı tasarlamamıza yardımcı olmaları için dünyanın dört bir yanından gelen e-sporcularla birlikte çalıştık." dedi.

Dünyanın En Popüler Oyun Mouse'u Artık Kablosuz!

Dünyanın En Popüler Oyun Mouse'u Artık Kablosuz!

Oyun teknolojileri ve ekipmanlarının öncü markası Logitech G en çok satan oyun Mouse'unun son teknolojiyle güncellenen versiyonu olan kablosuz G502 LIGHTSPEED'i tanıttı. Logitech? G502 LIGHTSPEED birinci sınıf kablosuz cihazların hassasiyetini ve performansını hayranların sevdiği yüksek performanslı bir tasarımla birleştiriyor.

Logitech G Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Ujesh Desai, "Bugün sonuç olarak hiçbir Mouse, bizim dünya genelinde oyuncularla aramızdaki sevgi bağını ve oyuncuların ekipmanlarına olan bağlılığını G502'den daha iyi sembolize etmiyor. İlk LIGHTSPEED oyun Mouse'umuzu pazara sunduğumuz günden bu yana, hayranları G502'nin yeni bir versiyonunu ne zaman tanıtacağımızı merak ediyor ve bekliyordu. Bugünkü lansmanla onlara istediklerini ve daha fazlasını vermeyi başardık." diye konuştu.

Titizlikle sıfırdan yeniden tasarlanan Logitech G502 LIGHTSPEED'in orijinal versiyonunun dizaynı ve özellikleri korurken, bu özelliklere LIGHTSPEED ve POWERPLAY kablosuz teknolojileri eklendi ve ağırlığı da 7 gram azaltıldı. Bunu mümkün kılmak için, Logitech G mühendislik ve tasarım ekipleri, G502'nin her bir unsurunu yeniden değerlendirdi ve ince duvar tasarımıyla iç iskelet kasası dahil, Logitech G PRO kablosuz oyun Mouse'unun çığır açan yeniliklerini birleştirdi.

Yeni Logitech G502 LIGHTSPEED hem zamansız hem de modern. Logitech ürünün mekanik ve elektrik yapısını, ödüllü LIGHTSPEED kablosuz teknolojisini ve POWERPLAY kablosuz şarjını, şirketin yeni nesil HERO 16K sensörünü de (High Efficiency Rated Optical) içeren karışık bir tasarımda buluşturdu. Sonuçta, sanki kendinizin bir uzantısı gibi hissettiren ve oyunda kaybolmanıza izin veren en son teknoloji oyun Mouse'u ortaya çıktı.

Devrimci Dış Tasarım

G502 LIGHTSPEED'in dış görünüşü tanıdık, ancak kesinlikle yeni... Bu yeni nesil oyuncu Mouse'u daha hafif, daha iddialı ve daha gelişmiş. Performans ve hassasiyet için tasarlanan bu yeni Mouse, dayanıklılığından ve yapı kalitesinden ödün vermeksizin, iç kısmında daha fazla yer açılmasına olanak sağlayan gelişmiş bir ince duvar tasarımına sahip. Mouse'da, bireysel eylemler gerçekleştirmek veya makroları atamak için Logitech G HUB yazılımıyla özelleştirilebilen 11 programlanabilir tuş bulunuyor. Ek olarak, iki modlu hiper-hızlı kaydırma tekerleği ve ayarlanabilir 6 adet ağırlıktan oluşan (4 adet 2 gr ve 2 adet 4 gr) bir sistem yer alıyor. Bu sayede Mouse'un ağırlığı ve dengesi oyun tarzına göre ayarlanabiliyor.

Logitech G502 LIGHTSPEED, dokulu lastik yan tutamakları ve yıllardır dünyada milyonlarca oyuncuyu memnun eden sağ-el kullanım tasarımıyla en üst düzeyde rahatlık sağlıyor. Ek olarak, yeni Logitech G502 LIGHTSPEED, PVC içermiyor ve her ürün satın alımında Logitech'in okyanusa bağlı plastiği çevreden uzaklaştırmaya yardımcı olan Plastic Bank programlarının finanse edilmesine yardımcı olduğu anlamına gelen Plastic Neutral Sertifikası'na sahip bulunuyor.

Birinci Sınıf Performans

Logitech G502 LIGHTSPEED, yalnızca Logitech G'de bulunan endüstri lideri teknolojilerle dolu sunuluyor; bunlar:

  • Ultra hızlı LIGHTSPEED kablosuz teknolojisi, rekabetçi oyun seviyesi performansında oyunculara inanılmaz bir tepki süresi ve güvenilirlik sağlayan, uçtan uca optimize edilmiş kablosuz bağlantı ile kablolu Mouse'dan daha hızlı bir oyun deneyimi sunuyor.
  • Logitech G'nin POWERPLAY kablosuz şarj sistemi, oyun sırasında bile sürekli şarj sağlıyor. Yeni oyun Mouse'u, tek bir USB kablosuyla şarj ve veri rahatlığı sağlamak için kablosuz olarak POWERPLAY üzerinden eşleşiyor.
  • En hassas ve en yüksek performanslı sensör olan Logitech HERO 16K sensörü, olağanüstü tepki ve hassasiyet sağlıyor; 16.000 DPI'ye kadar hassasiyet ve 400+ IPS'i (izleme hızı) ekstra bir hızlanma, filtreleme veya yumuşatma olmadan sağlıyor.
  • Logitech G HUB, Logitech G502 LIGHTSPEED'i otomatik olarak tanıyor ve kişiselleştirme özelliklerine tam erişim sağlıyor. Ayrıca, özellikleri seçmenize, makro ve anahtar tuşları atamanıza ve tümü basit, sezgisel bir ara yüze sahip özelleştirilmiş renkler oluşturmanıza olanak tanıyor. Artık oyuncular oyunlarında birden fazla karakter profilini kaydedebilir ve anında harekete geçebilirler.
Okuyucu Yorumları