Lumia'yı durdurmak çok zor!

Microsoft, cep telefonu alanında pek çok dev rakibini ezip geçmeyi yine başardı!

Lumia'yı durdurmak çok zor!

AdDuplex, Windows telefonlar için hazırlamış olduğu Haziran 2015 istatistiklerini yayınladı. Windows Phone platformu için güncel verilerin yer aldığı rapordaki en dikkat çekici nokta, Lumia modellerinin piyasayı hakimiyeti altına almış olması.

Rapora göre HTC, Samsung ve Huawei gibi devlerin de aralarında yer aldığı üreticiler piyasadaki Windows telefonların sadece yüzde 3.26'sını üretmiş durumda. Lumia serisi telefonlar ise Windows Phone pazar payının yüzde 96.74 gibi devasa bir kısmını elinde bulunduruyor.

Windows 10 PC sürümü önümüzdeki ay piyasaya sürülecek ancak mobil sürüm için bu yılın son çeyreğine kadar beklenmesi gerekiyor. AdDuplex'e göre Windows 10 işletim sisteminin ön izleme sürümlerini kullanan cihaz oranı, şu an için yüzde 2.5 seviyelerinde. Bu da her 40 kullanıcıdan 1'inin telefonunda Windows 10 ön izleme sürümünü kullandığını gösteriyor.

Tabi tüm bu rakamların, Windows ekosistemi içerisinde geçerli olduğu unutulmamalı. Microsoft'un Lumia'sı her ne kadar Windows'lu diğer rakiplerini ezip geçse de, iOS ve Android'li rakiplerinin halen çok gerisinde...

Okuyucu Yorumları