Kripto para birimi Luna'nın çöküşü, mucidine zor anlar yaşatıyor: Evine girmek istediler...

Kripto para birimi Luna'nın bir anda yaşanan şok çöküşü, kripto para biriminin mucidine zor zamanlar yaşatıyor: Evine davetsiz bir misafir geldiği bildirildi...

Kripto para Luna'nın çöküşü, mucidine zor anlar yaşatıyor

Güney Kore'nin en büyük gazetesi The Chosun Ilbo'nun haberine göre, kripto para birimi Luna ve sabit para TerraUSD'nin kurucusu Do Kwon'un, muhtemelen bir kripto para yatırımcısının evine izinsiz girmesinden sonra polisle temasa geçtiği bildirildi. Crypto News, yatırımcının Luna'nın çöküşünde yaklaşık 1,56 milyon dolar kaybettiğini bildirdi ancak bu iddia doğrulanmış değil.

Chosun'un söylediğine göre Perşembe gecesi isimsiz bir kişi yerel saatle saat 18:23 civarında Kwon'un dairesinin zilini çaldı ve Kwon'un eşi kapıyı açtı. Adamın "Kocanız evde mi?" gibi bir şey sorduğu ve ardından kaçmaya başladığı bildirildi.

Luna, dünyanın en popüler dördüncü kripto parasıyken Pazartesi sabahı 54 doların üzerinde bir değere sahipti, ancak Perşembe günü 0,01 doların altına düştü. Coin, Binance gibi büyük borsalardan çekildi ve blok zincirinin çalışması durduruldu, bu da Luna'yı Cuma gününden itibaren etkin bir şekilde değersiz hale getirdi.

Chosun'un söylediğine göre, Kwon'un evine gelen isimsiz kişi, apartman kompleksine apartmanın ortak kapısındaki bir boşluktan kayarak girdiği iddia edildiği için izinsiz girmekle suçlanıyor. Olay ve çevredeki güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiği bildiriliyor.

Güney Kore polisi şüphelinin bir Luna yatırımcısı olduğunu doğrulayamadı, ancak Crypto News, adamın sosyal medya platformu afreecaTV'deki canlı yayınlar sırasında aynı şeyi söylediği biliniyor. Ancak bu kişinin tamamen farklı biri olması da mümkün.

Bu adam her kimse, şu anda Do Kwon'a ve tüm Luna topluluğuna kızgın olan tek kişi o değil. Zor bir algoritma ve sahte dijital para basımı yoluyla 1 dolar değerini korumayı amaçlayan bir sabit para olan TerraUSD, geçtiğimiz hafta sonu dolara “sabitlenmemiş” hale geldiğinde, Luna'yı Salı ve Çarşamba günleri bir ölüm sarmalına gönderdi. Bu döngü daha sonra birçok başka kripto parayı devirerek geçtiğimiz hafta değer kaybetmelerine neden oldu ve muhtemelen kripto tarihindeki en kötü çöküş yaşandı. Milyonlarca dolar birkaç gün içinde buharlaştı.

Garip bir şekilde, kripto paranın geri dönebileceğine halen inanan Luna meraklıları var ve belki de bunun kederin “inkar” aşamasını gösterdiği söylenebilir. Ancak Luna'nın 0,00 dolardan bir daha toparlanıp toparlanamayacağını sormak, 1866 yılında basılan paranın bir toparlanma yapıp yapmayacağını sormaya benziyor. Geri gelmesi çok zor...