M2 işlemcili MacBook Pro’ları bekleyenlere kötü haber: Biraz daha uzun bekleyeceksiniz

Apple, 2022’de artık yeni bir Mac serisi çıkarmayacağını ilan etti. Bu da, M2 işlemcili Macbook Pro’ların ne zaman tanıtılacağı sorusunun yanıtını ortaya çıkartıyor.

M2 işlemcili MacBook Pro’lar için biraz daha bekleyeceğiz

Apple, bu yıl sonuna kadar yeni bir Mac serisi çıkarmayacak. Şirket daha önce 14 ve 16 inçlik Macbook Pro’ların M2 işlemcili versiyonlarını 2022 sonbaharında çıkaracağını açıklamıştı, ancak şimdi bu tarihi 2023’ün ilk çeyreğine ertelediğini duyurdu. Yeni Macbook Pro’ların yeni işletim sistemi macOS Ventura 13.3 ile birlikte piyasaya sürüleceği düşünülüyor.

Apple son yıllarda Ocak veya Şubat aylarında nadiren yeni ürünler piyasaya sürdü, bu nedenle yeni Mac'lerin Mart ayının ilk yarısında duyurulmasını bekliyoruz. Bunun kanıtı olarak Apple’ın yeni duyurduğu gelirler gösteriliyor. Tim Cook, yılbaşı sezonu için piyasada olacak olan Apple ürünleri setinin tamamlanmış olduğunu belirtmişti.

Yeni MacBook Pro'lar mevcut 2021 modelleriyle aynı tasarıma sahip olacak. Apple'ın planladığı birincil değişiklik, yeni M2 Pro ve M2 Max yonga setlerinin dahil edilmesi. M2 Max'ın 12 CPU çekirdeği ve 38 GPU çekirdeği içermesi bekleniyor.