MacBook Air Alınır mı?

MacBook Air almalı mısınız? Hangi MacBook modeli size daha uygun? Bu yazımız karar vermenize yardımcı olacak.

MacBook Air alınır mı?

MacBook Air bu sene daha ince ve daha yüksek bir ekran çözünürlüğüyle geldi. Donanımında da yapılan güncellemeler, taşınabilirliği ile öne çıkan cihazın fiyatını oldukça yükseltti.

Ancak şu sıralar fiyatı düşen 2015 MacBook Air, hala yeterince hızlı ve dikkatinizi çekecek kadar ince. Bu model, yılbaşı indirimleriyle birlikte paranızın karşılığını daha iyi verebilir.

Fiyat

Fiyat

Yeni MacBook'un fiyatları 7.199 TL'den başlıyor. Core i5'li 2015 Macbook'u ise 5.700 TL seviyesinde fiyatlarla bulmanız mümkün. Ek ücret karşılığında işlemciyi Core i7'ye ve RAM'i 16GB'a çıkartabiliyorsunuz.

Yazılım

Yazılım

MacBook Air, tüm Apple bilgisayarları gibi macOS ile geliyor. Windows'tan geçenler macOS'u öğrenmekte zorlanabilir, ancak Apple'ın destek sayfası bu işi oldukça kolay hale getiriyor.

Windows gibi Apple'ın da bir uygulama mağazası ve müzik satın almaya yönelik iTunes hizmeti bulunuyor. Air, Notes ve Maps gibi standart uygulamalar yüklü olarak geliyor. Ücretsiz ofis paketi iWork'e ait uygulamalar, App Store'dan ücretsiz olarak indirilebiliyor.

macOS'a geçmek istemezseniz, ön yüklü BootCamp aracını kullanarak Widows 10 da yükleyebilirsiniz. Microsoft Office'in bir Mac sürümünün olduğunu da söyleyelim.

MacBook, özellikle profesyonel fotoğrafçılar için iyi bir seçenek. Yeni model 16GB RAM ile geldiğinden Adobe Lightroom ve Photoshop gibi yazılımlar için ideal.

Donanım

MacBook Air (2018), retina ekranla, Touch ID ve Force Touch trackpad ile geliyor. Yeni Air'de 13,3 inç'lik LED arka aydınlatmalı ekran bulunuyor. MacBook Air, iki Thunderbold 3 USB-C portuna da yer veriyor.

MacBook Air Almalı mısınız?

Bütçeniz kısıtlıysa ama Apple'ı çok seviyorsanız, en uygun fiyatlı seçeneğiniz MacBook Air. Tasarruf etmek için 2015'in MacBook Air'ini bile tercih edebilirsiniz. İkisinin de donanımsal özellikleri neredeyse aynı, ancak taşınabilirlik sizin için önemliyse, daha hafif ve küçük olan modeli tercih edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları