MakerBot Mini, Türkiye'ye geliyor!

Ev kullanıcılarına hitap eden 3 boyutlu yazıcı MakerBot Mini, çok yakında Türkiye'de satışta olacak!

Türkiye'ye geliyor!

Dünyanın en çok satan 3 boyutlu yazıcı markası MakerBot'un Türkiye dağıtıcısı 3bFab, düzenlediği basın toplantısında 3 boyutlu yazıcıların Türkiye'de bireylere ve endüstriye sağlayacağı katkılara dair vizyonunu paylaştı. 3bFab, toplantıda ev kullanıcılarına hitap eden uygun fiyatlı yeni MakerBot Mini modelinin önümüzdeki haftalarda Türkiye'de satışa sunulacağının duyurusu da gerçekleştirildi.

Toplantıda 3 boyutlu yazıcıların Türkiye'de farklı sektörlere ve bireylere sunacağı fırsatlar ve 3bFab'ın bu alandaki vizyonu katılımcılara aktarılırken, 3 boyutlu baskı tekniğiyle hayata geçirilen ilgi çekici modeller ve 3 boyutlu yazıcıların farklı endüstrilerde kullanımına dair örnekler de sergilendi.

Tüketicileri üreticilere dönüştüren endüstriyel devrim başlıyor

3bFab Genel Müdürü Hakan Güzelgöz, MakerBot'un geniş vizyonu ve uygun fiyatlı ürünleriyle üç boyutlu yazıcı teknolojilerinin gelişiminde ve yaygınlaşmasında önemli bir rol oynadığını söyledi.

3bFab olarak tüketiciler arasında yaygın bir akıma dönüşme yolunda hızla ilerleyen 3 boyutlu yazdırma teknolojilerine dair gelişimi Türkiye'ye de eş zamanlı olarak yansıtmak amacıyla yola çıktıklarını ifade eden Güzelgöz, şu bilgileri verdi:

"Dünya, 3 boyutlu yazıcıların yaygınlaşmasıyla bireylerin de üretimde ve tasarımda söz sahibi olacağı, tüketicilerin üreticiye dönüşeceği yeni bir endüstriyel devrime hazırlanıyor. Bu çok yeni bir teknoloji ve insanlar bunun getireceği potansiyeli yeni yeni anlamaya başlıyor. Biz bu alandaki ürünleri ve bilgi birikimini gecikmeden Türkiye ile buluşturmak istedik. Dünyayı değiştirecek bu vizyonun Türkiye'de de bir an önce keşfedilmesini sağlamak, tasarım ve Ar-Ge alanında kullanımını teşvik ederek Türkiye'nin sanayi gelişimine destek olmak istiyoruz."

Mimariden tekstile birçok sektörden talep var

Mimariden tekstile birçok sektörden talep var

Mimariden tekstile birçok sektörden talep var

Güzelgöz, 3bFab henüz 1 yıllık bir şirket olmasına rağmen sundukları ürün ve hizmetlere beklentilerinin üstünde bir talep olduğunu söyledi. Dünyanın en çok satan 3 boyutlu yazıcı markası MakerBot'un dağıtıcılığını üstlenmenin de bu bilinirliğe olumlu katkıda bulunduğunu ifade eden Güzelgöz, "Özellikle endüstri, sanayi, mimari, tasarım gibi sektörlerden yoğun talep görüyoruz. Son 6 ayda oldukça farklı sektörlerden de talepler gelmeye başladı. Örneğin tekstil sektöründen talepler aldık, kolej ve üniversiteler eğitim amaçlı olarak ürünlerimizi kullanmaya başladı. Bizden ürün satın alarak evde kendi 3 boyutlu baskılarını yapan ünlüler de var" diye konuştu.

Ürün satışı haricinde baskı ve tarama hizmeti de sunduklarını söyleyen Güzelgöz, hazır modellerin seri olarak baskısı gerçekleştirmekten 3 boyutlu yazıcı kiralamaya kadar birçok hizmet sunduklarını belirtti.

Hiç durmadan hediye üreten bir hediye gibi

Önümüzdeki haftalarda özellikle ev kullanıcılarına hitap eden MakerBot Mini adlı ürünün Türkiye'de satışa sunulacağının bilgisini de veren Güzelgöz, "3 boyutlu yazıcılar, özellikle çocuklara yaşadıkları çevreyi kendi düşünceleri ve fikirleriyle nasıl değiştirebileceklerini somut olarak göstermek adına benzersiz bir fırsat sunuyor. Önümüzdeki haftalarda satışa sunulacak olan MakerBot Mini, herkesin kolayca alıp kullanabileceği bir ürün olacak. Biz bunu 'Hiç durmadan hediye üreten bir hediye' olarak görüyoruz" dedi.

Günümüz çocuklarının dijital nesil olarak tanımlandığı gibi gelecek nesillerin de inovasyon nesli olarak tanımlanacağını söyleyen Güzelgöz, "Gelecekte çocuklar hayallerini anında gerçeğe dönüştürebilecekleri araçları günlük yaşamın doğal bir parçası olarak kabul edecekler. Biz böyle bir gelecek için hazırlanıyoruz" diye konuştu.

3 boyutlu yazıcılar için "Model Mağazaları" geliyor

3 boyutlu yazıcıların yaygınlaşmasıyla 3 boyutlu yazıcılarda üretime uygun modellerin de talep görmeye başlayacağına değinen Güzelgöz, şu bilgileri verdi:

"Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte, bu cihazların yeteneklerini geliştirmek üzere uygulama mağazaları üzerinden sunulan yazılımlar milyonlarca uygulamadan oluşan bir ekosistem oluşturdu. Benzer şekilde 3 boyutlu yazıcıların yaygınlaşmasıyla bu yazıcılarda bastırılmaya uygun modellere yönelik benzer bir talep patlaması bekliyoruz."

Çok yakın gelecekte tıpkı uygulama mağazalarında olduğu gibi 3 boyutlu baskıya uygun, fonksiyonel veya dekoratif amaçlı milyonlarca modelin küçük bedellerle sunulduğu ekosistemlerin oluşacağına dikkat çeken Güzelgöz, "Biz Türkiye'de tüketici odaklı 3 boyutlu yazıcıları yaygınlaştırmanın yanı sıra, bu akıma da yön vermek istiyoruz. Bu amaçla web sitemizde 3 boyutlu yazıcılarda yazdırmaya uygun modellerin yer aldığı, ilginç parçalardan oluşan zengin bir koleksiyon ekledik. Dünyanın her yerinden gelen paylaşımlarla sunduğumuz koleksiyonu zenginleştirmeye devam edecek, sitemizi Türkiye'de 3 boyutlu tasarımla uğraşan kişilerin modellerini pazarlayabileceği bir platforma dönüştüreceğiz" dedi.

3bFab'ın sunduğu 3 boyutlu yazıcılar, sarf malzemeleri ve 3 boyutlu tarayıcılar hakkında bilgi almak, ürün sipariş etmek ve 3 boyutlu yazıcı teknolojilerine dair detaylı bilgi edinmek için http://www.3bfab.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları