Mars'tan yeni selfie geldi!

Kızıl gezegende dolaşan uzay aracı Curiosity, eğlenceli selfie'ler göndermeye devam ediyor...

Mars'tan yeni selfie geldi!

NASA'nın Mars yüzeyinde bulunan keşif robotu Curiosity, 2012 yılında kızıl gezegene iniş yaptığından beri doğal olarak yüzlerce fotoğraf çekti. Uzay aracının elde ettiği bu karelerin arasında eğlenceli sayılabilecek bazı selfie denemeleri de yok değil. Curiosity en son selfie'sini ise Mount Sharp olarak bilinen bölgenin kuzeybatısındaki karanlık bir kumul alanın parçası olan "Namib Dune" adlı yerde çekti.

Yukarıda görülen fotoğraf aslında, uzay aracının kolunun ucuna yerleştirilmiş Mars Hand Lens Imager (MAHLI) tarafından 19 Ocak'ta çekilen 57 görüntünün bileşiminden oluşan bir kare. Bu bağlamda MAHLI'yi de Curiosity'nin yararlandığı bir selfie çubuğu olarak da tanımlayabiliriz.

Curiosity'nin bu kumul bölgeyi ziyaret etmesinin nedeni ise, NASA'nın Mars'taki rüzgar hareketlerini daha iyi anlaması adına laboratuvar analizi yapmak için buradan kum örnekleri toplamak. ABD'nin uzay ajansının kızıl gezegeni daha iyi anlamak için uzun bir süredir buradaki rüzgar desenlerini araştırdığı biliniyor. Bu araştırmalar ayrıca Mars yüzeyine yapılabilecek insanlı iniş için de kilit bir rol oynuyor.

Okuyucu Yorumları