Martin Scorsese ünlü dizi The Sopranos'un sadece 1 bölümünü izleyebilmiş. Peki, neden?

Goodfellas, The Irıshman gibi ganster filmlerine imza atan ünlü yönetmen Martin Scorsese, efsanevi mafya dizisi The Sopranos'un sadece 1 bölümünü izleyebildiğini söylüyor. İşte bu ilginç durumun nedeni...

Martin Scorsese ünlü dizi The Sopranos'un sadece 1 bölümünü izleyebilmiş. Peki, neden?

The Sopranos dizisine imza atan David Chase, HBO'nun ünlü dizisinde Martin Scorsese'nin çalışmalarından etkilenmişti. 6 sezon boyunca ekrana gelen The Sopranos'ta Goodfellas gibi Scorsese filmlerinden aktörler yer aldı. Bu isimlerin en önemlileri Lorainne Bracco ve Michael Imperioli'ydi . Ancak görünüşe göre Scorsese, The Sopranos dizisinin sadece 1 bölümünü izleyebilmiş. Çünkü Scorsese'nin kendisi tüm bunlara rağmen diziyle hiçbir zaman bağ kuramadı.

Martin Scorsese, Sight & Sound'a verdiği röportajda dizinin karakterleriyle özdeşleşemediğini ve bunu sadece dizinin 1 bölümünde yapabildiğini söylüyor. Scorsese ayrıca The Sopranos karakterlerinin dizide kullandıkları dile de anlam veremediğini söylüyor.

Scorsese röportajda Tony Soprano'nun mafya kuşağıyla özdeşleşemediği için The Sopranos'tan uzak durduğunu anlatıyor. Scorsese 1940'lı ve 50'li yıllarda Manhattan'ın Küçük İtalya mahallesinde büyüdü ve bu yetişme tarzı şehrin yeraltı suç dünyasıyla ilgili birçok filmine ilham kaynağı oldu. Tony Soprano ise New Jersey banliyösünde büyük bir evde yaşıyor ve Scorsese'nin çocukluğuna göre bu bir mafya babası için büyük değişiklikleri gösteriyor. Scorsese "New Jersey'de büyük evlerle mi yaşıyorlar? Anlamıyorum. Kızlarının önünde, yemek masasında küfürlü sözcükler mi kullanıyorlar? Bunu da anlamıyorum. Ben o şekilde büyümedim" diyor.

Sopranos, 1999'dan 2007 sonuna kadar sekiz yıl boyunca 6 sezonda 86 bölümle izleyiciyle buluştu.


Fincher imzalı 11 film