McAfee'nin alan adı raporu tartışma yarattı

McAfee, bugün yayınladığı bir raporla en tehlikeli alan adlarını açıkladı, tartışmalar başladı.

En tehlikeli alan adı

Güvenlik şirketi McAfee, bugün ilginç bir rapor yayınlayarak Dünyanın en tehlikeli ve en güvenli alan adlarını açıkladı. Rapora göre."hk" uzantılı alan adları, tüm dünya üzerindeki en büyük malware, virüs, spam ve pop-up kaynaklarını oluşturuyor.

2007 yılını 28. sırada tamamlayan Hong Kong'un ".hk" uzantılı alan adları, şu an için yüzde 19'luk zararlı içerme oranı ile zirvede. İkinci sırada ise, yüzde 11'lik zararlı içerme oranı ile Çin'in ".cn" uzantılı alan adları var.

En güvenilir alan adları ise Finlandiya'nın ".fi" uzantısına sahip olanlar. Bu alan adlarında zararlı bulunma oranı yüzde 0,05 ile sınırlı kalıyor.

Ancak bu açıklamanın ne kadar gerçekçi olduğu da tartışmaya açık. Hong Kong'lu bir güvenlik şirketi, McAfee'nin raporunu eleştirirken, güvenlik devinin malware ve pop-up'ları aynı derecede zararlı gibi göstermesine karşı çıkıyor. Bir diğer eleştiri ise raporun sadece alan adları baz alınarak yapıldığı, ancak bu sitelere ev sahipliği yapan sunucuların nerelerde olduğunun hiç dikkate alınmadığı yönünde.

Okuyucu Yorumları