Mediatek'ten yeni cep canavarı!

Çinli mobil işlemci üreticisi Mediatek, MWC 2015'te çok güçlü yeni işlemcisini tanıttı!

Ceplere yeni canavar!

Mobil işlemcileri yaygın olarak kullanılan Qualcomm, Samsung gibi büyük firmalardan, "aşırı ısınan" Snapdragon işlemcileri nedeniyle şikayetler alıp pazar kaybederken, Çinli mobil işlemci üreticisi MediaTek, ürünleri ile dikkat çekmeye başladı.

Çinli üretici Mediatek'in, MWC 2015 sırasında tanıttığı yeni işlemcisi MT8173 bu atmosferde büyük ilgi çekecek gibi görünüyor. ARM Cortex-A72 yapısına sahip olan yeni işlemci, ARM ve Mediatek'in bir yıllık ortak çalışması sonucunda ortaya çıktı.

Mediatek'in açıklamasına göre yeni işlemci 2015'in ilk yarısından itibaren telefon üreticilerine gönderilmeye başlanacak. MWC 2015'te referans bir cihaz tanıtan Mediatek, işlemcide ikişer A72 ve A53 çekirdeklerini birlikte kullandığının altını çiziyor. İşlemcinin hızı ise 2.4 GHz.

Mediatek, MT8173 işlemcisini Apple'ın iPad Air 2'de kullandığı güçlü A8X işlemcisiyle karşılaştırıyor. Performans testlerinde MT8173'ün, A8X'den daha iyi sonuçlar verdiğinin altını çiziyor.

Bakalım bu yeni mobil işlemci, Apple cihazlarına karşı savaş veren Android telefon ve tabletlerinin aradığı taze kan olmayı başarabilecek mi?

Okuyucu Yorumları