Karar verildi: Messenger Lite uygulaması ne zaman kapanacak?

Meta, özellikle zayıf donanımlı Android cihazlar için hayata geçirdiği Messenger Lite uygulamasını sonlandırmaya hazırlanıyor. Messenger Lite ne zaman kapanacak sorusu da cevabını buldu.

Messenger Lite için yolun sonu

Meta, düşük donanımlı Android cihazlara yönelik olarak yayınladığı Messenger Lite uygulamasını sonlandırıyor. Şirket, Messenger Lite kullanıcılarına artık uygulamanın kullanılamayacağını bildirmeye başladı ve herkese Facebook Messenger uygulamasının tam sürümüne geçmelerini tavsiye ediyor.

Messenger Lite’ın kullanımı 18 Eylül’den sonra sona erecek. Şu anda, yeni kullanıcılar artık Lite uygulamasını indiremiyor ancak mevcut kullanıcılar, en azından bir süre daha uygulamayı telefonlarına yüklemeye devam edebilir.

Ayrıca, 9to5Google tarafından bildirildiği üzere, bazı Messenger Lite kullanıcılarının tam ekran olarak “sohbete devam etmek için Messenger’ı kullanmalarını” isteyen bildirimler aldığı söyleniyor.

2016 yılında halen Facebook adını taşıyan Meta, Messenger Lite uygulamasını oluştururken net bir hedefe sahipti. Bu uygulama, o zamanın düşük donanımlı Android telefonları ve dengesiz internet bağlantılarına sahip bölgelerdeki kullanıcılar için tasarlanmıştı. Facebook, bu uygulamayı hızlı, verimli çalışabilen, 10 MB’tan küçük dosya boyutuna sahip ve tam sürüme göre daha az mobil veri kullanan bir sürüm olarak piyasaya sürdü.

Bütün bunlar, düşük kaliteli telefonların bugüne göre çok daha az güçlü olduğu ve mobil ağların o kadar güvenilir olmadığı 2016 yılındaydı. Artık Meta, uygulamanın kullanışlılığının sona erdiğine karar vermiş olabilir.