Meta'dan ayrıldı ama ödeme almaya devam ediyor; nedeni ise tehditler...

Sheryl Sandberg Meta’dan ayrıldı, ancak şirket Sandberg’in kişisel güvenliği için ödeme yapmaya devam edecek.

Meta, ayrılan çalışanına ödeme yapmaya devam ediyor

Sheryl Sandberg, Ağustos ayında Meta’daki yöneticilik görevinden resmi olarak istifa etmişti. Ancak son alınan haberlere göre şirket, Sandberg'in kişisel güvenliği için 2023'e kadar ödeme yapmaya devam edecek. Yönetim kurulu, "güvenliğine yönelik tehditlerin devam ettiğini" gerekçe göstererek, güvenlik hizmetleri için ödeme yapmayı kabul etti.

1 Ekim - 30 Haziran 2023 tarihleri ​​arasında Sandberg'e konutlarında ve seyahat ederken koruma sağlanmaya devam edecek.

Sandberg'in istifa ettikten sonra şirketin korumaya devam etmesi için ödeme yapmasını gerektirecek ne tür tehditler aldığı belli değil. Meta, bu konu hakkında herhangi bir yorum yapmadı.

Sheryl Sandberg Meta'ya 2008'de katıldı ve 30 Eylül 2022’de şirketten istifa ederek ayrıldı. Bundan sonra, Meta'nın yönetim kurulunda görev yapmaya ve çalışan olmayan bir yönetici olarak tazminat almaya devam edecek. Sandberg görünüşe göre kendi iradesiyle istifa etmiş olsa da, şirketteki son dönemi kişisel skandalla gölgelenmişti. Bu yılın başlarında The Wall Street Journal, Sandberg'in şirket kaynaklarını, o sırada çıktığı söylenen Activision CEO'su Bobby Kotick hakkında olumsuz haberleri ortadan kaldırmak için kullandığını bildirmişti.