Meta, Facebook kullanıcılarının tepkisini çeken Threads kararını resmi olarak doğruladı

Meta, bir süredir Threads gönderilerini kullanıcıların Facebook akışında yayınlayarak X rakibini büyütmeye çalışıyor. Ama görünüşe göre bu uygulama, pek çok kullanıcıyı kızdırmaktan başka bir işe yaramış değil.

Meta, tepki çeken Threads kararını doğruladı

Meta, yeni sosyal ağının büyümesine yardımcı olacağı umuduyla Threads gönderilerini kullanıcıların Facebook akışlarına yerleştirdiğini doğruladı. Şimdiye kadar bu konuda resmi bir açıklama yapılmamıştı ama bir kullanıcının başkalarının Threads gönderilerini Facebook akışında görmek istemediğini söylemesinin ardından şirket, aldığı kararı doğruladı.

Resmi Threads hesabı, buna yanıt olarak insanların Threads’teki en son içerikleri doğrudan Facebook ve Instagram’da görebilmesi için adım atıldığını söyledi. Kullanıcının endişelerine yanıt olarak şirket, “Bunu geliştirmeye devam ederken sizinki gibi geri bildirimleri dinliyoruz” demekle yetindi.

Pek çok kullanıcı Meta’ya bu değişiklikle ilgili olarak şikayette bulunarak, Facebook’ta iletişimde oldukları kişilerin Threads’teki kişilerden tamamen farklı olduğunu ve Threads’in Facebook’ta görünmesinin onlar için uygulamayı kullanmama sebebi olabileceğini belirtti.

Engadget’in bildirdiği üzere Facebook yıllardır diğer platformlarından içerikleri aktarıyor. Instagram Reels’in Facebook akışlarına eklenmesi ve WhatsApp’taki işletmelerin Facebook akışlarında görünen reklamları satın almasına izin verilmesi örneklerinde olduğu gibi...

Diğer entegrasyonlar isteğe bağlı olsa da, görünüşe göre Facebook’ta görünen Threads gönderileri isteğe bağlı değil. Meta’nın kullanıcıları dinleme hakkındaki yorumları göz önüne alındığında, insanlara bu özelliğin dışında kalma olanağı verme ihtimalinin yüksek olduğu tahmin edilebilir, ancak Threads’in güncel kalmakta zorluk yaşadığı düşünülürse, muhtemelen bu entegrasyon tamamen kaldırmayacaktır.

Meta, birkaç ay önce X’e rakip olmak (ve eski Twitter üzerindeki değişikliklerden mutlu olmayan kullanıcılarından bazılarını yakalamaya çalışmak) için Threads’i başlattı. Meta’nın birçok ünlüyü platforma çağırmasıyla, Threads başlangıçta büyük ilgi gördü. Ancak sonrasında platform üzerindeki trafik oldukça düştü ve Meta hala Mastodon ve Bluesky gibi diğer rakipleriyle mücadele ediyor.