Meta'nın sanal dünyası Horizon Worlds’te para kazanma dönemini başladı

Meta, sanal dünyası Horizon Worlds’te para kazanmanın kapısını açacak programı başlattı. Artık kullanıcılar, dijital içeriklerini Horizon Worlds üzerinden satışa çıkartabilecek...

Meta'nın sanal dünyası Horizon Worlds’te para kazanma dönemini başladı

Meta'nın şu an en yüksek profilli platformu, Horizon Worlds isimli sosyal VR platformu. Kullanıcılar yeni dijital dünyada burada buluşuyor ve birbirleriyle etkileşime geçebiliyorlarken, şirket şimdi de bu yeni platformu için yeni para kazanma araçlarını test etmeye başladıklarını duyurdu. Bu yeni açılımla birlikte kullanıcılar tasarladıkları dijital öğelerini Horizon Worlds üzerinden satılığa çıkartabiliyorlar.

Meta’nın Horizon Worlds’te test için kullanıma açtığı bu yeni özellik şimdilik yalnızca ABD ve Kanada’daki 18 yaşın üzerindeki kullanıcılara sunulurken, kullanıcılar burada satılığa çıkan ürünleri satın alabiliyorlar. İçerik oluşturucular da uygulamanın Oluştur modundaki Ticaret sekmesinden ürünlerini satılığa çıkartabiliyorlar.

Meta konuyla ilgili olarak, “Bu yeni özelliği içerik oluşturucuların geri bildirimlerini almak amaçlı test olarak başlattık,” derken, “Bu tür araçlar, içerik oluşturucuların hayatlarını tasarladıkları dijital ürünler ve hizmetler üzerinden kazanabilmelerine yönelik bir adım,” şeklinde açıklamada bulundu.

Öte yandan Meta, bu duyurusuyla birlikte ABD’de yaşayan içerik oluşturucular için bir bonus programını da başlattı. İçerik oluşturucular belirlenen aylık hedeflerde ilerleme kaydettiklerinde ek gelir elde edebilecekler ve Meta, bu bonuslardan ücret almayacak ve ödemeleri her ayın sonunda içerik oluşturucuların cüzdanlarına gönderecek.