Meta'nın büyük ümitlerle başlattığı projenin ömrü çok kısa sürdü

Meta, kripto cüzdan konusunda büyük bir geri adım daha attı: Büyük ümitlerle yola çıkmıştı, ömrü çok kısa sürdü...

Büyük ümitlerle yola çıkmıştı, ömrü çok kısa sürdü

Meta, kripto para dijital cüzdanı Novi'yi sonlandırıyor. Bloomberg tarafından tespit edilen bir bildirimde şirket, 1 Eylül'de platformu kapatacağını ve 20 Temmuz tarihinden sonra fon eklenemeyeceğini duyurdu. Meta, kullanıcılara bakiyelerini mümkün olan en kısa sürede geri çekmelerini tavsiye etti ve Novi'nin son operasyon gününden sonra kalan parayı müşteri banka hesaplarına ve banka kartlarına "aktarmaya çalışacağını" belirtti.

Bu sonlandırma, en azından şimdilik Meta'nın kripto para birimi hedeflerinin aktif olarak sonunun yaklaştığı anlamına geliyor. Şirket, geçtiğimiz Ekim ayında Novi'nin küçük pilot uygulamasına başladı. Cüzdan, daha önce Libra olarak bilinen Meta'nın şirket içi kripto para birimi Diem'i desteklemeden piyasaya sürüldü. Bir ay sonra şirketin kripto yöneticisi David Marcus Meta'dan ayrıldı. 2022'nin başında Diem Derneği, varlıklarını sattığını ve operasyonlarını sonlandırmaya başladığını açıkladı.

Ancak Novi ve Diem'in sonlanması, Meta'nın başka bir dijital cüzdan sunmayacağı anlamına gelmiyor. Bir şirket sözcüsü Bloomberg ile yaptığı röportajda "Meta için genel olarak blok zincirinde yetenekler geliştirmek ve dijital koleksiyonlar gibi yeni ürünler sunmak için harcanan yıllardan yararlanıyoruz. Web3 alanında bizden daha fazlasını görmeyi bekleyebilirsiniz, çünkü bu teknolojilerin meta veri tabanındaki insanlara ve işletmelere getirebileceği değer konusunda çok iyimseriz" dedi.

Aslında şirket geçtiğimiz ay Facebook Pay'i Meta Pay olarak yeniden markalaştırdığını duyurdu. O duyuru sırasında Mark Zuckerberg, değişikliği metaverse için dijital bir cüzdan oluşturmaya yönelik “ilk adım” olarak nitelendirmişti. Zuckerberg, Meta Pay'in satın aldığınız veya sanal dünyalarda yarattığınız tüm dijital öğeleri depolamak için bir merkez olarak işlev göreceği bir gelecek hayal ettiğini söylüyor.