Meta'da hayal kırıklığı: Horizon World hedefleri tutmadı

Meta, kullanıcıları Horizon Worlds VR platformunda tutamıyor!

Meta'da hayal kırıklığı: Horizon World hedefleri tutmadı

Meta'nın sanal gerçeklikte (VR) geçen sosyal evreni Horizon Worlds'ün, kullanıcıları kendine çekmek ve elinde tutmak için zorlandığı bildiriliyor. Wall Street Journal tarafından elde edilen şirket içi belgelere göre, Horizon Worlds şu anda yaklaşık 200.000 aylık aktif kullanıcıya sahip. Bu sayı, Meta'nın Şubat ayında ulaştığını doğruladığı 300.000 kullanıcıya göre kayda değer bir düşüş gösteriyor.

Horizon Worlds, kullanıcıların zaman geçirebilecekleri, oyun oynayabilecekleri, diğer insanlarla tanışabilecekleri ve arkadaşlarıyla sohbet edebilecekleri alanlar oluşturmasına (veya ziyaret etmesine) olanak tanıyor. Platformun kullanıcı tabanı, geçtiğimiz Aralık ayında ABD ve Kanada'daki tüm Quest kullanıcılarına genişletilmesinin ardından on kat arttı. Meta'nın Quest 2 başlığının geçtiğimiz yıl tatil alışveriş sezonundaki popülerliğinin de bu artışa katkıda bulunduğu tahmin edilebilir.

Ancak şimdi Meta beklentilerini değiştiriyor gibi görünüyor. WSJ'nin söylediğine göre Meta, başlangıçtaki 500.000 hedefi yerine bu yılın sonuna kadar 280.000 aylık aktif Horizon Worlds kullanıcısına ulaşmayı hedefliyor. Şirket, Şubat ayı itibariyle yaklaşık 10.000 ayrı dünyaya sahip olduğunu söylerken, WSJ, bu sanal mekanların yalnızca yüzde dokuzunun 50'den fazla kullanıcı tarafından ziyaret edildiğini ve çoğu kullanıcının platformu bir ay kullandıktan sonra geri dönmediğini bildiriyor. Bir Meta sözcüsü, WSJ'ye yaptığı açıklamada, şirketin metaverse planlarının çok yıllı bir çaba olduğunu ve sürekli iyileştirmeler yaptığını söyledi.

Meta'nın metaverse başkan yardımcısı Vishal Shah, çalışanlara gönderdiği bildiride “Geliştiricilerimizden, kullanıcılarımızdan, oyun testçilerimizden ve ekipteki herkesten aldığımız geri bildirimler, kararlılık sorunlarının ve hataların toplam ağırlığının topluluğumuzun Horizon'un büyüsünü deneyimlemesini çok zorlaştırdığı görülüyor” yazdı. Ayrıca çalışanların platformu neden daha fazla kullanmadığını da sorguladı. Meta daha sonra Horizon Worlds uygulamasındaki hataları bildirmeyi kolaylaştırması beklenen yeni bir araç yayınladı ve hatta bir blog gönderisinde, uygulamada son zamanlarda düzenlediği bir yarışma sırasında platformun "kararsız" olduğunu kabul etti.

Geçtiğimiz hafta şirketin Connect etkinliğinde Meta, VR'de işbirliği yapmak isteyen şirketlere yönelik olarak pazarlanan 1.499 dolarlık Quest Pro VR başlığını tanıtmıştı. Meta CEO'su Mark Zuckerberg de Horizon Worlds'te avatarlara bacakların geldiğini duyurdu ve sunum sırasında bunun nasıl görünebileceğini gösterdi.