Facebook, kullanıcılara Discord'u hatırlatacak yenilikler sunmaya hazırlanıyor

Facebook, Discord kullanıcılarına kesinlikle çok tanıdık gelecek yeni özellikler için hazırlanıyor...

Facebook'a Discord'u hatırlatan yenilikler geliyor

Facebook, toplulukları birbirine yakınlaştırmayı amaçlayan Facebook Grupları için bir dizi yeni özellik üzerinde çalıştığını duyurdu ve bunların bazıları popüler sesli, görüntülü ve yazılı sohbet uygulaması Discord'un kullanıcılarına çok aşina gelecek gibi görünüyor.

Duyuruya göre, yöneticiler yakında grupları içinde "ortak çıkarlar hakkında daha derin tartışmalar yapabilecekleri veya topluluklarını farklı biçimlerde konular etrafında organize edebilecekleri daha küçük, daha sıradan ortamlarda" etkileşim kurmalarına olanak tanıyan kanallar oluşturma yeteneğine sahip olacak. Bu, yöneticilerin ve grup üyelerinin, mikrofon kullanmak istemeyenler için normal metin tabanlı sohbet kanallarının yanı sıra, "gerçek zamanlı olarak sesli sohbetlere istedikleri gibi girip çıkmalarına" olanak tanıyan yeni Discord tarzı topluluk ses kanallarını içerecek.

Gerçek zamanlı ses ve sohbet kanallarına ek olarak, Facebook Grupları ayrıca topluluk bilgilendirme kanalları sunarak kullanıcıların kendi istedikleri zamanlarda yönetici onaylı konularda etkileşim kurmasına ve yorum göndermesine olanak tanıyacak.

Yeni ve geliştirilmiş bir kenar çubuğu, yenilenmeye öncülük edecek ve kullanıcılara, "henüz görmediğiniz yeni gönderiler veya sohbetler" gibi en son etkinliklerinin sırasına göre listelenecek olan gruplarına erişmeleri için daha kolay bir yol sunacak. Ayrıca kullanıcılar hızlı erişim için favori gruplarını kenar çubuğunun üstüne sabitleyebilecek. Üyelerin etkinlikler, mağazalar ve en çok ilgilendikleri konulardan haberdar olmalarını sağlayacak yeni bir menü sayesinde grupların kendileri daha organize hale gelecek.

Meta'nın Facebook Gruplarını yenileme çalışması şimdilik sadece test aşamasında, ancak önümüzdeki aylarda tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.