Meta, sorumlu yapay zeka ekibini dağıttı

Yeni gelen bilgilere göre Meta, önemli bir ekibini dağıtarak kaynaklarını üretken yapay zeka ekiplerine yönlendiriyor.

Meta, sorumlu yapay zeka ekibini dağıttı

Meta'nın, kaynaklarını daha çok üretken yapay zekaya yönlendirdiği için Sorumlu Yapay Zeka (RAI) ekibini dağıttığı bildiriliyor. Habere göre, RAI üyelerinin çoğu şirketin üretken yapay zeka ürün ekibine geçecek, diğerleri ise Meta'nın yapay zeka altyapısı üzerinde çalışacak.

Şirket düzenli olarak yapay zekayı geliştirmek istediğini söylüyor ve hatta şirketin hesap verebilirlik, şeffaflık, güvenlik, gizlilik ve daha fazlasını içeren "sorumlu yapay zeka sütunlarını" listelediği bu vaadine adanmış bir sayfası bile var.

The Information'ın haberinde Meta'yı temsil eden Jon Carvill'in, şirketin güvenli ve sorumlu yapay zeka geliştirmeye öncelik vermeye ve yatırım yapmaya devam edeceğini söylediği aktarılıyor. Carvill, şirketin ekibi bölmesine rağmen, bu üyelerin sorumlu yapay zeka geliştirme çabalarını desteklemeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

RAI, şirketin modellerinin yeterince çeşitli bilgilerle eğitilip eğitilmediği de dahil olmak üzere yapay zeka eğitim yaklaşımlarıyla ilgili sorunları tespit etmek ve platformlarındaki moderasyon sorunları gibi durumları önlemek amacıyla oluşturuldu.

Meta'nın sosyal platformlarındaki otomatik sistemler, haksız bir tutuklamaya neden olan bir Facebook çeviri sorunu, belirli istemler verildiğinde önyargılı görüntülerle sonuçlanan WhatsApp AI çıkartması oluşturma ve Instagram'ın algoritmalarının insanların çocuk cinsel istismarı materyallerini bulmasına yardımcı olması gibi sorunlara yol açtı. Öte yandan, ABD hükümeti yapay zeka şirketleriyle anlaşmalar imzaladı ve Joe Biden daha sonra devlet kurumlarını yapay zeka güvenlik kuralları oluşturmaya yönlendirdi. Bu arada Avrupa Birliği de yapay zeka konusunda kendi kural ve ilkelerini yayınladı ve hala yapay zeka yasasını geçirmek için uğraşıyor.