Meta, çalışanlarını kürtaj tartışmaları konusuında uyardı

Meta’nın, çalışanlarının sosyal medya kanallarında kürtaj hakkında tartışmalara girmesini yasakladığı iddia edildi.

Meta için kürtaj sansürü iddiası

Meta'nın, “düşmanca bir çalışma ortamının oluşmasına neden olabileceği” kaygısı ile çalışanlarının kürtaj hakkında tartışmalara girmesini yasakladığı iddia edildi. Sosyal medya devi işyerinde kullanılan iletişim kanallarında bu konuyu hem yasakladı, hem de şimdiye kadar yapılan ilgili mesajlaşmaları sildi.

Bir çalışan, durumla ilgili hayal kırıklıklarını LinkedIn'de dile getirdi. Yazılım mühendisi Ambroos Vaes "dahili Workplace platformumuzda, moderatörler kürtajdan bahseden gönderileri veya yorumları hızla kaldırdı ve kaldırıyor” dedi ve devam etti: “Gruplarda sınırlı tartışmalar oluyor, ancak bu gruplar açık değil ve mevcudu 20 ile sınırlı.

Kürtaj konusu, bir süredir ABD kamuoyunu yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Tartışmalar, iki farklı kutupta ilerlerken, Meta da bu kutuplaşmayı şirket içine taşımak istemiyor gibi görünüyor.

Aslında bu, Meta'nın çalışanlarının işyerinde tartışmalı bir konuyu tartışmasını engellemek için ilk hamlesi değil. Şirket, 2020'de George Floyd'un öldürülmesinin ardından Saygılı İletişim Politikası'nı güncelledi. O zamandan beri artık şirket çalışanları, işyeri kanallarında siyasi ve sosyal konuları tartışamıyor.