Meta'nın Project Cambria kod adıyla geliştirdiği cihazının resmi ismi sızdı

Meta'nın Project Cambria olarak bilinen sıradaki VR başlığının resmi adı, kod satırları arasından sızdı...

Meta'nın Project Cambria'sının resmi adı ortaya çıktı

Meta’nın uzun bir süredir beklenen yeni VR başlığı artık resmi bir isme sahip ve bu ismin çok şaşırtıcı olmadığını da söyleyebiliriz.

Şu anda Project Cambria çalışma adıyla hitap edilen cihazın Quest 2’nin daha güçlü bir sürümü olacağı biliniyordu. Bu başlık sadece Quest 2’nin en iyi oyunlarını oynayabilmekle kalmayacak, aynı zamanda yüz takibi, her zamankinden daha iyi AR deneyimi sözü de veriyor.

En son söylentilere göre bu cihazın adı, çok da şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Meta Quest Pro olacak.

Bu sızıntı, iPhone için Oculus mobil uygulaması içerisinde bir “Meta Quest Pro”ya atıfta bulunan bir kod satırı bulan geliştirici Steve Moser’dan geliyor. Bu atıfta, başlığı doğru kontrol kolu ile eşleştirmekten bahsediliyor. Meta’nın şu anda bu isimde bir başlığının bulunmaması da, henüz yayımlanmamış bir cihaz ile ilgili bir kod satırının yanlışlıkla uygulamanın test sürümü yerine kamuya açık sürümüne geçtiğini düşündürüyor. Sırada beklenen Meta başlığının Project Cambria olmasından dolayı da isim ile cihazı eşleştirmek çok zor olmuyor.

Ancak, en azından şimdilik bu sızıntıya şüphe ile yaklaşmakta fayda var. Bu kodun Meta’nın başka bir başlığından bahsediyor olma ihtimali de var. Meta’nın, Project Cambria’nın yanı sıra en azından Quest 2’nin devamı niteliğinde olacak daha bütçe dostu bir sürümü üzerinde çalıştığı da biliniyor. Bu diğer cihaza çoğu kişi Quest 3 adı ile hitap ediyor olsa da, henüz bu cihazın da resmi adı açıklanmış değil.